News
notix pixel id

Tragedie într-o parohie din Moldova! Un preot a murit la doar 46 de ani

13.06.2020 | 11:01
Tragedie într-o parohie din Moldova! Un preot a murit la doar 46 de ani
Preotul Serafim Huzdup a murit la 46 de ani. Sursa foto - Arhiepiscopia Romanului si Bacaului
ADVERTISEMENT

Tragedie într-o parohie din Moldova!  Preotul Serafim Huzdup, consilier silvic şi agricol în cadrul Centrului Eparhial Roman, s-a stins din viață. Acesta avea doar 46 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Tragedie într-o parohie din Moldova!

”Cu nespusă durere, dar cu nădejdea pe care ne-o dă Hristos Domnul prin cuvintele: Eu sunt Învierea şi Viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, viu va fi. (Ioan 11, 25), aducem la cunoștință clerului, cinului monahal și credincioșilor din Arhiepiscopia noastră trista veste a plecării în veșnicia lui Dumnezeu a Preacuviosului Arhimandrit Serafim Huzdup.

În dimineața zilei de vineri, 12 iunie 2020, după mai bine de o săptămână de suferință, părintele Serafim, un monah de vocație, model de slujire și apreciat colaborator în administrația Centrului eparhial Roman, a părăsit această lume (…)

ADVERTISEMENT

Un preot a murit la doar 46 de ani

(…)adăugându-se în pomelnicul vrednicilor slujitori ai Catedralei arhiepiscopale Sf. Cuvioasă Parascheva, Roman, ce și-au împlinit cu responsabilitate și dăruire misiunea sacerdotală. 

Părintele Serafim n-a fost doar un bun coordonator, în calitatea și ascultarea pe care i-am încredințat-o de Exarh, ci, mai ales, un apropiat și un bun sfătuitor al călugărilor și călugărițelor din mănăstirile din cuprinsul Eparhiei.

ADVERTISEMENT

A gestionat și administrat cu acrivie și profesionalism toate lucrările, aspectele ce au ținut de sectorul agricol și silvic, făcându-se apreciat de partenerii și instituțiile cu care Centrul eparhial colaborează.

În aceste clipe de tristețe, îmi exprim, părinteşte, întreaga compasiune faţă de călugării din Mănăstirea Runc, așezământul monahal de metanie al Părintelui Serafim, față de marea familie a monahilor și monahiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului,(…)

ADVERTISEMENT

(…) căreia Părintele Serafim îi era dedicat și pe care căuta să o ajute, sfătuind pe fiecare, și,  de asemenea, transmitem un gând de mângâiere pentru mama și frații săi, rugând pe Milostivul Dumnezeu să dea putere, sprijin şi ocrotire tuturor celor îndurerați de această veste.

Ne rugăm ca Domnul Hristos să așeze în ceata cuvioșilor pe slujitorul său părintele Serafim. Veşnică să-i fie pomenirea!”, a anunțat IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri