News

Tragedie într-o secție ATI a unui spital Covid din India. Peste 20 de morți din cauza lipsei de oxigen

21.04.2021 | 21:13
Tragedie intro sectie ATI a unui spital Covid din India Peste 20 de morti din cauza lipsei de oxigen
ADVERTISEMENT

India, cea mai afectată țară în aceste zile de pandemie, cu aproape 300.000 de cazuri de infectare pe zi, a fost lovită de o altă tragedie: peste 20 de morți s-au înregistrat într-o secție ATI a unui spital Covid.

Drama a fost raportată în orașul Nashik, aflat într-una dintre cele mai afectate zone și a avut loc în urma unei scurgeri de oxigen la un rezervor defect, a declarat Rajesh Tope, ministrul Sănătății din Maharashtra.

ADVERTISEMENT

A doua cea mai populată țară a planetei, India a raportat miercuri 295.041 noi infecții cu SARS-CoV-2, cea mai mare creștere zilnică din lume de la începutul crizei sanitare.

Tragedie într-o secție ATI Covid din India: 22 de morți din cauza lipsei de oxigen

Zeci de bolnavi de COVID-19 au murit într-un spital din India la mijlocul acestei săptămâni. Tragedia s-a petrecut din cauza unei defecțiuni la rezervorul de oxigen care alimenta instalațiile medicale.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de un oficial care a precizat că în această unitate medicală erau tratați, în principal, pacienți de coronavirus, scrie The Guardian.

Din primele informații, rezervorul de oxigen a avut o scurgere, după cum relatează Rajesh Tope, un oficial din districtul Nashik, statul Maharashtra. Acesta a făcut un scurt comentariu pentru presa internațională, confirmând cele 22 de decese.

ADVERTISEMENT

”Pacienții care erau la ventilatoare la spitalul din Nashik au murit”, a spus Tope într-un comentariu la un post de televiziune. ”Scurgerea a fost observată la rezervorul care furnizează oxigen acestor pacienți. Aprovizionarea întreruptă a dus la decesul pacienților din spital”.

Spitalele din India, în criză majoră de oxigen

În urmă cu o zi, pe 20 aprilie, spitalele din New Delhi, Capitala Indiei, au anunțat că le-a rămas oxigen doar pentru încă 8 până la 24 de ore, în timp ce unele instituții private au avut suficient doar pentru 4 sau 5 ore.

ADVERTISEMENT

Televiziunea națională a arătat imagini cu oameni cu buteliile de oxigen goale care se înghesuiau în instalațiile de alimentare. Aceștia erau disperați să-și salveze rudele afectate aflate în spitale

New Delhi, un oraș cu 20 de milioane de oameni, a înregistrat marți 28.395 de cazuri noi și 277 de decese, cel mai mare număr de când a început pandemia. Fiecare a treia persoană testată pentru coronavirus s-a dovedit a fi pozitivă.

Aproximativ 80 din 142 de spitale din Delhi nu mai aveau paturi pentru pacienții cu Covid-19, au arătat cifrele guvernamentale, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT