ADVERTISEMENT
News

Tragedie într-o secție ATI a unui spital Covid din India. Peste 20 de morți din cauza lipsei de oxigen

Autor: Adrian Baciu | 21.04.2021 | 21:13
Tragedie într-o secție ATI a unui spital Covid din India. Peste 20 de morți din cauza lipsei de oxigen
Tragedie într-o secție ATI a unui spital Covid din India. Peste 20 de morți din cauza lipsei de oxigen. Sursa foto: hepta.ro

India, cea mai afectată țară în aceste zile de pandemie, cu aproape 300.000 de cazuri de infectare pe zi, a fost lovită de o altă tragedie: peste 20 de morți s-au înregistrat într-o secție ATI a unui spital Covid.

ADVERTISEMENT

Drama a fost raportată în orașul Nashik, aflat într-una dintre cele mai afectate zone și a avut loc în urma unei scurgeri de oxigen la un rezervor defect, a declarat Rajesh Tope, ministrul Sănătății din Maharashtra.

A doua cea mai populată țară a planetei, India a raportat miercuri 295.041 noi infecții cu SARS-CoV-2, cea mai mare creștere zilnică din lume de la începutul crizei sanitare.

ADVERTISEMENT

Tragedie într-o secție ATI Covid din India: 22 de morți din cauza lipsei de oxigen

Zeci de bolnavi de COVID-19 au murit într-un spital din India la mijlocul acestei săptămâni. Tragedia s-a petrecut din cauza unei defecțiuni la rezervorul de oxigen care alimenta instalațiile medicale.

Anunțul a fost făcut de un oficial care a precizat că în această unitate medicală erau tratați, în principal, pacienți de coronavirus, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, rezervorul de oxigen a avut o scurgere, după cum relatează Rajesh Tope, un oficial din districtul Nashik, statul Maharashtra. Acesta a făcut un scurt comentariu pentru presa internațională, confirmând cele 22 de decese.

”Pacienții care erau la ventilatoare la spitalul din Nashik au murit”, a spus Tope într-un comentariu la un post de televiziune. ”Scurgerea a fost observată la rezervorul care furnizează oxigen acestor pacienți. Aprovizionarea întreruptă a dus la decesul pacienților din spital”.

ADVERTISEMENT

Spitalele din India, în criză majoră de oxigen

În urmă cu o zi, pe 20 aprilie, spitalele din New Delhi, Capitala Indiei, au anunțat că le-a rămas oxigen doar pentru încă 8 până la 24 de ore, în timp ce unele instituții private au avut suficient doar pentru 4 sau 5 ore.

Televiziunea națională a arătat imagini cu oameni cu buteliile de oxigen goale care se înghesuiau în instalațiile de alimentare. Aceștia erau disperați să-și salveze rudele afectate aflate în spitale

ADVERTISEMENT

New Delhi, un oraș cu 20 de milioane de oameni, a înregistrat marți 28.395 de cazuri noi și 277 de decese, cel mai mare număr de când a început pandemia. Fiecare a treia persoană testată pentru coronavirus s-a dovedit a fi pozitivă.

Aproximativ 80 din 142 de spitale din Delhi nu mai aveau paturi pentru pacienții cu Covid-19, au arătat cifrele guvernamentale, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!