News

Tragedie la Botoșani. O femeie și-a pus capăt zilelor din cauza valului de scumpiri

Trupul unei femei de 59 de ani a fost descoperit în subsolul unui bloc din Botoșani. Rudele acesteia au declarat că ea ieșise de puțin timp la pensie și era îngrijorată de valul de scumpiri.
22.04.2022 | 10:43
Tragedie la Botosani O femeie sia pus capat zilelor din cauza valului de scumpiri
Femeia era îngrijorată de scumpiri, explică rudele acesteia. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

tragedie a avut loc în județul Botoșani acolo unde, la subsolul unui bloc din municipiu, a fost descoperit trupului unei femei de 59 de ani, notează Monitorul de Botoșani.

O descoperire macabră

Presa locală notează că corpul neînsuflețit al femeii ar fi fost descoperit chiar de către copii acesteia. Aceștia ar fi căutat-o în bloc și, în cele din urmă, într-o boxă aflată l subsolul imobilului.

ADVERTISEMENT

Femeia ar fi folosit un ștreang pentru a-și pune capăt zilelor, tragedia având loc cu câteva ore înainte ca trupul acesteia să fie descoperit.

Copii femeii au sunat la numărul de urgență, la fața locului fiind trimis un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, dar și două echipaje de poliție. Din nefericire, aceștia au putut doar să constate decesul femeii.

ADVERTISEMENT

“Din păcate nu s-a mai putut face nimic, decât constatarea decesului. Cel mai probabil stopul cardio-respirator s-a instalat cu câteva ore mai devreme”, a declarat un medic al serviciului de ambulanță.

Rudele femeii cred că este vorba despre o sinucidere și le-au explicat anchetatorilor și jurnaliștilor că aceasta ieșise în urmă cu puțin timp la pensie și că prezenta semnele unei depresii. De asemenea, acesta plângea din cauza valului de scumpiri la alimente.

ADVERTISEMENT

În prezent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă pentru a stabili condițiile în care a avut loc moartea femeii. De asemenea, în această speță a fost dispusă o necropsie.

Un caz similar, în Argeș

O tragedie similară a avut loc la Pitești, tot în subsolul unui bloc. Acolo locatarii au găsit trupul incendiat al unei femei, despre care cei care o cunoșteau au declarat că se confrunta cu probleme financiare.

ADVERTISEMENT

“În dimineaţa zilei de 19 aprilie, în jurul orei 5,00, poliţiştii (…) au fost sesizaţi prin Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 despre faptul că o femeie a fost găsită decedată, cu arsuri pe suprafaţa corpului, în scara unui bloc din Piteşti, ca urmare a declanşării unui senzor de incendiu. Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Piteşti au luat măsuri de asigurare a locului faptei”, transmiteau reprezentanții IPJ Argeș.

Și în cazul acestei femei a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, autoritățile încercând să stabilească cauzele care au împins-o pe femeia din Argeș să recurgă la acest gest.

ADVERTISEMENT