News

Tragedie la Buzău joi dimineață. Un incendiu puternic a izbucnit într-un apartament. O femeie a murit

Tragedie la Buzău joi dimineață. Un incendiu puternic a izbucnit într-un apartament. O femeie a murit în urma acestei tragedii, deși motivele incendiului sunt necunoscute.
25.05.2023 | 09:24
Tragedie la Buzau joi dimineata Un incendiu puternic a izbucnit intrun apartament O femeie a murit
Tragedie la Buzău joi dimineață. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Tragedie la Buzău joi dimineață. Un incendiu puternic a izbucnit într-un apartament. O femeie a murit în urma acestei tragedii, deși motivele incendiului sunt necunoscute. ISU Buzău transmite că pompierii au ajuns la fața locului și au evacuat din apartament o persoană care suferise arsuri.

Tragedie la Buzău joi dimineață

Totodată, pompierii au găsit în interior o persoană decedată, carbonizată de foc. ”Prima persoană evacuată a fost salvată de pompieri, este în viaţă, suferind arsuri de gradul II la nivelul feţei şi intoxicaţie cu fum. De asemenea, din bloc s-au autoevacuat 6 persoane, iar în prezent se acţionează pentru evacuarea celorlalte persoane şi lichidarea incendiului”, a transmis ISU Buzău, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei zile, o mamă alături de copilul său de 3 ani au murit într-un incendiu produs în locuința unde locuiau în comuna Vârtoapele de Sus, din Teleorman. În acest caz incendiul a fost provocat de un scurtcircuit, conform ISU Teleorman. Din păcate pompierii și medicii ajunși la fața locului nu au mai putut salva persoanele cuprinse de flăcări.

“Astăzi (luni, n.r.) dimineaţă, în jurul orei 08.30, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Roşiorii de Vede au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de locuinţă, din localitatea Vârtoapele de Sus. La sosirea echipajelor de intervenţie, cu două autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi un echipaj medical SAJ, s-a constatat faptul că incendiul se manifesta la nivelul unui dormitor, iar în interior se aflau două victime decedate, o femeie de circa 35 de ani şi o fetiţă de aproape 3 ani, mamă şi copil”, a transmis ISU Teleorman, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Pompierii s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările până au reușit să stingă acest incendiu, cauzat cel mai probabil de un scurtcircuit. ISU Teleorman a recomandat, în acest sens, verificarea periodică a instalației electrice. ”ISU Teleorman vă avertizează să nu folosiţi instalaţii electrice improvizate, iar la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional. Cetăţenii sunt sfătuiţi să verifice periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi să le înlocuiască atunci când sunt uzate. Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. O altă recomandare este să nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent”, au transmis specialiștii.

De asemenea, un incendiu provocat de o țigară aprinsă a cuprins o locuință din Arad. Aici, pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru a stinge incendiul izbucnit la o casă de pe strada Războieni, din municipiu Arad.

ADVERTISEMENT

”La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul unei încăperi, cu degajări de fum în camerele locuinței. În interiorul locuinței a fost identificată o victimă, un tânăr în vârstă de 19 ani, care a fost evacuat de către pompieri și preluat de catre echipajul SMURD care i-a acordat îngrijiri medicale. În urma evaluării medicale, acesta a fost transportat la spital, fiind conștient, cooperant, prezentând o ușoară intoxicație cu fum.

Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului și ventilarea încăperilor casei. După aproximativ 20 de minute incendiul a fost lichidat în limitele găsite”, a transmis ISU Arad. Acest incendiu, provocat de o țigară, vine la nici 24 de ore de un alt incendiu similar din Piața Avram Iancu. Aici, cineva a aruncat o țigară nestinsă la un coș de gunoi public, iar flăcările au cuprins rapid inclusiv un arbore din apropiere.

ADVERTISEMENT

Pompierii reamintesc populației să prevină astfel de incidente și atunci când sting țigara să se asigure că aceasta a fost stinsă cu adevărat, pentru că mucurile de țigară pot să cadă pe covor sau pe ziare și pot provoca un incendiu devastator. ”Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări. Nu goliţi scrumierele în coșurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu”, au transmis reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT
Tags: