News

Tragedie la clubul de canotaj din Orșova. Un băiat de 14 ani a murit după ce s-a electrocutat, în timp ce se juca de-a v-ați ascunselea

Joaca de-a v-ați ascunselea i-a fost fatală unui adolescent de 14 ani. Băiatul a murit electrocutat la Centrul Național Olimpic din Orșova
11.06.2024 | 20:31
Tragedie la clubul de canotaj din Orsova Un baiat de 14 ani a murit dupa ce sa electrocutat in timp ce se juca dea vati ascunselea
Incident șocant la clubul de canotaj din Orșova. Băiat de 14 ani electrocutat în timp ce se juca de-a v-ați ascunselea. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un adolescent de 14 ani din Botoșani a decedat marți după ce s-a electrocutat în camera tehnică a Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor (CNOPJ) din cadrul Complexului Sportiv Național Orșova.

A murit electrocutat în timp ce se juca de-a v-ați ascunselea

Conform primelor informații obținute de echipa Antena 3 CNN, tragedia a avut loc în timp ce băiatul se juca de-a v-ați ascunselea. El s-a ascuns în camera tehnică și s-a electrocutat atingând panoul electric. Prietenii săi au început să-l caute după ce au observat că nu mai revenea.

ADVERTISEMENT

„La data de 11 iunie a.c., ora 17.20, Poliția municipiului Orșova a fost sesizată cu privire la faptul că, la complexul sportiv din municipiu, o persoană s-ar fi electrocutat.

La fața locului s-au deplasat polițiștii orșoveni care, din primele verificări efectuate, au stabilit că un minor, de 14 ani ani, în timp ce se juca împreună cu alți colegi din cadrul complexului, s-ar fi ascuns în camera tehnică a unității, pe un panou electric, fiind găsit decedat.

ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neglijență în serviciu”, a transmis poliția din Orșova, potrivit sursei citate.

Un alt adolescent a fost electrocutat în timp ce se juca cu prietenii

Un adolescent de 14 ani din județul Vrancea a suferit arsuri severe pe corp după ce s-a electrocutat în Gara Focșani. Băiatul și un grup de prieteni își aleseseră zona feroviară ca loc de joacă.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc la sfârșitul anului trecut în județul Vrancea. Conform informațiilor locale, un grup de tineri s-a urcat pe un vagon al unui tren de marfă oprit în Gara Focșani.

Din motive necunoscute, unul dintre băieți s-a apropiat prea mult de firele de înaltă tensiune, provocând un arc electric. Într-o clipă, adolescentul de 14 ani a fost aruncat la pământ.

ADVERTISEMENT

Momentul șocant s-a petrecut în fața celor de pe peron. A fost apelat numărul de urgență 112, iar la fața locului au sosit polițiștii, pompierii și un echipaj medical de la SAJ Vrancea, care l-au preluat pe băiat pentru îngrijiri medicale.

Martorii au relatat pentru Jurnal de Vrancea că băiatul prezenta multiple arsuri și era conștient. ISU Vrancea a oferit detalii suplimentare despre acest incident grav, precizând că băiatul a suferit arsuri de gradul II și III.

A fost transportat de urgență la UPU Focșani pentru tratament specializat. Un alt adolescent, în vârstă de 15 ani, a suferit un atac de panică și a fost preluat de echipajul SMURD care a intervenit la fața locului.

ADVERTISEMENT