News

Tragedie la Constanța. Un muncitor a murit după ce a rămas blocat într-o turbină eoliană

14.05.2021 | 07:31
Tragedie la Constanta Un muncitor a murit dupa ce a ramas blocat intro turbina eoliana
Tragedie la Constanța. Un muncitor a murit după ce a rămas blocat într-o turbină eoliană. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un muncitor în vârstă de 25 de ani a murit, joi, după ce a rămas blocat în partea superioară a unei centrale eoliene din județul Constanța.

Tragedia s-a produs în localitatea Chirnogeni, situată la aproximativ 70 de kilometri de principalul oraș de la malul Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Caz tragic la Constanța. Un muncitor a murit după ce a rămas blocat într-o turbină eoliană

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție al Judeţului Constanţa (IPJ), poliţişti din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au fost sesizaţi joi cu privire la faptul că, un angajat al unei societăți de mentenanță a parcului eolian din extravilanul localității Chirnogeni, a rămas blocat în partea superioară a unei centrale eoliene.

Din primele informații, bărbatul a fost prins în camera motorului unei eoliene care aparține parcului eolian, de lângă comuna Chirnogeni, scrie Ziua de Constanța.

ADVERTISEMENT

Imediat, la fața locului au intervenit 11 pompieri, o autospecială de stingere, un SMURD, o descarcerare, o autoscară și un echipaj SAJ C2.

Din păcate pentru tânărul de 25 de ani, muncitor în zonă, nu s-a mai putut face nimic. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost declarat decedat, iar apoi a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei decesului.

”În cursul zilei de astăzi (n.r. joi, 13 mai), poliţişti din cadrul Secţiei 9 Rurală Topraisar au fost sesizaţi cu privire la faptul că un angajat al unei societăţi de mentenanţă a parcului eolian din extravilanul localităţii Chirnogeni a rămas blocat în partea superioară a unei centrale eoliene.

ADVERTISEMENT

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, de 25 de ani, din judeţul Prahova.

Acesta a fost declarat decedat, fiind transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei decesului”, a informat IPJ Constanţa, citat de Agerpres.

Dosar de cercetare penală în cazul tânărului mort la centrala eoliană din Constanța

În acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Potrivit sursei citate, victima găsită decedată la centrala eoliană din Constanța, un bărbat de 25 de ani, provine din județul Prahova.

ADVERTISEMENT
Tags: