ADVERTISEMENT
News

Tragedie la început de an: 5 femei au murit într-o explozie produsă la o nuntă

Autor: Adrian Baciu | 02.01.2021 | 11:52
Tragedie la început de an: 5 femei au murit într-o explozie produsă la o nuntă
Tragedie la început de an: 5 femei au murit într-o explozie produsă la o nuntă. Sursa foto: colaj Fanatik

Început de an 2021 sângeros în Golf. O explozie care a avut loc la o nuntă din Yemen a ucis 5 femei și a lăsat în urmă mai mulți răniți, printre care și foarte mulți copii.

ADVERTISEMENT

Tragedia s-a produs în sud-vestul statului asiatic, la Hodeida, acolo unde un proiectil a căzut peste o sală de petreceri în timpul unei nunți în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Această localitate este situată pe linia frontului între forţele pro-guvernamentale şi rebelii Houthi care controlează acest port la Marea Roşie. Deocamdată, cele două părţi s-au acuzat reciproc că au comis acest atac.

ADVERTISEMENT

Tragedie în Asia: 5 femei au murit într-o explozie produsă la o nuntă din Yemen

Războiul civil din statul Yemen continuă să producă victime importante în rândul populației. Un număr de 5 femei au fost ucise după ce un proiectil a căzut peste o sală de petreceri în timpul unei nunţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Hodeida, oraş din sud-vestul Yemenului în război, relatează GulfNews.

Tragedia de sâmbătă vine la doar două trei distanță după ce alte 25 de persoane au fost ucise în mai multe explozii care au zguduit orașul Aden din sudul țării.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele 5 femei omorâte, în explozia de la Hodeida au mai fost rănite mai multe zeci de persoane, printre care și 7 copii.

Tragedia de la acest început de an a fost catalogată drept ”o crimă odioasă comisă de houthi împotriva civililor” de către generalul Sadek Douid, reprezentant al guvernului în cadrul unei comisii mixte susţinute de ONU pentru menţinerea armistiţiului la Hodeida.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, “Guvernatorul” din Hodeida desemnat de houthi, Mohammed Ayash, a atribuit la rândul său atacul forţelor guvernamentale. “Forţele de agresiune comit crime şi nu ezită să arunce responsabilitatea asupra altora”, a declarat el pentru canalul de televiziune al rebelilor Al-Massirah.

Zeci de morți și sute de răniți după o explozie la un aeroport din Yemen

Miercuri, 30 decembrie, o explozie de proporții a lovit aeroportul Aden, ucigând 25 de persoane și rănind peste 100.

ADVERTISEMENT

Explozia a avut loc în timp ce un avion care transporta membri ai noului guvern a aterizat pe aeroport venind din Arabia Saudită. Guvernul din Yemen a acuzat miliția Al Houthi, apropiată de Iran, că se află în spatele atacului.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!