News

Tragedie la înmormânare. O alunecare de teren a ucis 14 persoane în capitala Camerunului

Alunecare de teren cu consecinţe catastrofale. 14 oameni care asistau la o înmormântare au murit striviţi de un dig de pământ, la Yaounde
28.11.2022 | 11:12
Tragedie la inmormanare O alunecare de teren a ucis 14 persoane in capitala Camerunului
Imagine de la locul alunecării de teren
ADVERTISEMENT

Cel puțin 14 persoane au fost ucise duminică, când un terasament de pământ s-a prăbușit la o înmormântare într-un cartier sărac din Yaounde, capitala Camerunului.

Alunecarea a distrus un dig care s-a prăbuşit peste oameni

Poliția a evacuat duminică seara patru cadavre înfășurate în cearșafuri albe în cartierul sărac Damasu, din suburbiile de est a Yaounde, a transmis un reporter AFP, înconjurat de sute de locuitori care își căutau frenetic membrii familiei și salvatori care încearcau să-și croiască drum spre cei prinşi sub pământ.

ADVERTISEMENT

”Transportăm cadavrele la morga spitalului central, iar căutarea altor persoane sau trupuri neînsufleţite este în desfăşurare”, a declarat pentru reporterii aflaţi la faţa locului guvernatorul provinciei Centrale din Camerun.

Zeci de persoane asistau la o înmormântare pe un teren de fotbal situat la baza unui dig cu o înălţime de 20 de metri, care s-a prăbuşit peste aceştia, a declarat pentru agenţia Reuters un martor ocular.

ADVERTISEMENT

Yaounde este unul dintre oraşele cu cea mai ridicată umiditate din Africa şi este construit pe un relief alcătuit din zeci de dealuri abrupte, pe care au fost construite locuinţe sărăcăcioase. Ploile torenţiale au declanşat numeroase inundaţii devastatoare pe teritoriul ţării în acest an, slăbind infrastructura şi forţând mii de persoane să-şi părăsească locuinţele.

O alunecare de teren cu consecinţe catastrofale a avut loc în weekend şi în insula italiană Ischia, aflată la circa 30 de kilometri în larg de Napoli. Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa, iar fragmente desprinse din automobilele şi autobuzele strivite scurgerea violentă de noroi şi roci sunt vizibile aproape peste tot în Casamicciola Terme, locul tragediei.

ADVERTISEMENT

“Bilanţul victimelor alunecării de teren din Casamicciola Terme a urcat la şapte morţi, în timp ce numărul celor dispăruţi este de cinci”, a anunţat duminică prefectul regiunii Napoli, Claudio Palomba.

Casamicciola Terme, o staţiune termală cu 8.000 de locuitori pe timp de iarnă, situată pe insula Ischia, în apropiere de Capri, a fost distrusă complet de un cutremur la sfârşitul secolului al XIX-lea.

ADVERTISEMENT
Tags: