News

Tragedie la Mamaia. Un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare. Un altul, salvat în ultimul moment

24.08.2020 | 12:28
Tragedie la Mamaia Un barbat de 50 de ani sa inecat in mare Un altul salvat in ultimul moment
ADVERTISEMENT

O nouă tragedie s-a produs în acest sezon estival de la Marea Neagră. Un bărbat de 50 de ani s-a înecat, duminică, în stațiunea Mamaia, zona de Nord.

Scos din apă de salvamari, bărbatul nu a mai putut fi salvat, în ciuda eforturilor echipelor medicale prezente pe plaja din stațiunea de pe litoral.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Stoica, Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, a declarat că echipele de intervenţie au fost chemate duminică pentru salvarea unui bărbat scos inconştient din apă în zona Mamaia Nord.

Un bărbat de 50 de ani s-a înecat în stațiunea Mamaia

”Am fost solicitați să intervenim pentru salvarea unui bărbat de aproximativ 50 de ani scos inconştient din apă de salvamari. Forţele alertate au fost un echipaj de prim-ajutor şi un echipaj SAJ, care au început manevrele de resuscitare”, a afirmat Ana Maria Stoica, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

După mai multe tentative de resuscitare și în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, bărbatul a fost declarat decedat.

În aceeași zonă, cu câteva ore mai devreme, un alt bărbat a fost la un pas de moarte. Din fericire, acesta a fost scos inconştient din mare de către salvamari, tot în staţiunea Mamaia, iar în urma intervenţiei cadrelor medicale, şi-a revenit.

ADVERTISEMENT

Număr mare de înecați în mare de la startul sezonului estival

Și în 2020, numărul celor înecați în apele învolburate ale Mării Negre este unul destul de ridicat. Recent, pe 10 august, Un tânăr de doar 20 de ani a murit înecat în apele de pe litoralul românesc, la Olimp.

Tragedia s-a produsă în stațiunea Olimp. Băiatul, de origine din Iași, a intrat în apă să se scalde, însă nu a mai reușit să iasă decât luat pe brațe de salvamari.

ADVERTISEMENT

Din păcate, odată adus la mal, tânărul nu a mai putut fi resuscitat de paramedicii și medicii ajunși pe plaja de la Olimp. De când s-a deschis sezonul, 11 oameni au pierit în apa mării.

ADVERTISEMENT