Tragedie la maraton! Doi participanți au decedat chiar după ce au trecut linia de sosire

Alin Miu    Laurențiu Preda   
in Sporturi
08/10/2018, 21:56
Tragedie la maraton! Doi participanți au decedat chiar după ce au trecut linia de sosire
Tragedie la maraton

Cea de-a XV-a ediție a Cardiff University Half Marathon a avut loc duminica trecută, iar la eveniment au participat peste 20 de mii de alergători. Victoria în cursa bărbaților i-a revenit australianului Jack Rayner, care a sosit într-un timp de 1:01:01.

În schimba, proba feminină a fost câștigată de Juliet Chekwel, din Uganda, cronometrată într-un timp de 01:09:45. Am avut parte și de o probă dedicată persoanelor cu dizabilități, câștigată de Tiaan Bosch.

Tragedie la maraton

Maraton din Țara Galilor nu s-a terminat bine pentru toată lumea însă. Un alergător în vârstă de numai 32 de ani a făcut infarct chiar după ce a trecut linia de sosire, acolo unde îl așteptau soția și copilul său în vârstă de numai un an. Același lucru l-a pâțit și un alt alergător, în vârstă de 25 de ani, care a participat la eveniment împreună cu prietena sa.

Doi participanți au decedat chiar după ce au trecut linia de sosire

Chiar dacă echipajul medical prezent la fața locului a avut o intervenție promptă în ambele cazuri, cei doi participanți au decedat la spital.

Niciodată în istoria de 15 ani Cardiff University Half Marathon nu s-a mai întâmplat o asemenea tragedie, iar organizatorul evenimentului le-a transmis condoleanțe celor doi participanți decedați.

„Am avut un doctor și un staff medical chiar la linia de sosire. Erau chiar lângă ei când acest eveniment nefericit s-a întâmplat. I-au dus la centrul de îngrijire aflat la numai 20 de metri distanță de linia de sosire, iar apoi au fost transporați repede la spital. Suntem sută la sută mulțumiți cu măsurile pe care le-am luat în această privință. Nimeni nu putea face mai mult. Am avut o echipă formată din zece doctori care au acționat imediat, cu profesionalism maxim”

Închide ×