News

Tragedie la metroul din Kuala Lumpur. Peste 200 de răniți după ce s-au ciocnit două garnituri de tren

Accident cumplit la metroul din Kuala Lumpur după ce s-au lovit două garnituri de tren
24.05.2021 | 23:30
Tragedie la metroul din Kuala Lumpur Peste 200 de raniti dupa ce sau ciocnit doua garnituri de tren
ADVERTISEMENT

Peste 200 de persoane au fost rănite luni în Malaezia în coliziunea a două garnituri de metrou.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 20.45 și a avut loc într-un tunel din apropiere de turnurile gemene Petronas din capitala Kuala Lumpur, au declarat oficiali locali citaţi de Reuters.

Unul dintre trenuri era fără pasageri după ce fusese supus unor reparaţii. Acesta a intrat în plin într-un alt tren, în care se aflau 213 persoane şi care se deplasa în direcţia opusă pe aceeaşi linie, a declarat şeful poliţiei locale, Mohamad Zainal Abdullah, conform Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Peste 200 de răniți într-un accident cumplit la metroul din Kuala Lumpur

Patruzeci şi şapte de persoane au fost rănite grav şi 166 au suferit răni minore, a declarat el reporterilor. Accidentul s-a produs într-o secţiune a tunelului aflat la circa 100 de metri de staţia KLCC aflată lângă turnurile Petronas.

″Încă investigăm incidentul, dar suspectăm că a existat o greşeală de comunicare între centrul de control al operaţiunilor cu trenuri”, a mai spus Mohamad Zainal Abdullah.

ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor din Malaezia, Wee Ka Siong, a spus că această coliziune a fost primul incident major în sistemul de metrou în cei 23 de ani de la inaugurare.

Accident groaznic în Mexic

În urmă cu 3 săptămâni, mai multe vagoane de metrou s-au prăbușit în capitala Mexicului, după ce linia suspendată a cedat. Motivele sunt încă necunoscute, relatează Reuters.

ADVERTISEMENT

Cumplitul accident a avut loc luni noaptea, pe linia de metrou suspendată numărul 12 din Ciudad de México, între staţiile Olivos şi Tezonco. Motivul a fost surparea unei pasarele.

Linia care s-a prăbușit pe 4 mai a fost pusă în funcţiune în 2012. Investiţia a fost de aproape două milioane de dolari. Totuşi, doi ani mai târziu, a fost suspendată în 11 din cele 20 de staţii, din cauza unor probleme de funcţionare.

ADVERTISEMENT

În 2015, două trenuri s-au ciocnit în stația Oceania iar 12 oameni au fost răniți, scrie The Guardian, conform Digi24.

De asemenea, în luna martie a anului trecut, ciocnirea a două trenuri ale metroului din Ciudad de México a dus la decesul unei persoane şi la mai mult de 40 de răniţi.

ADVERTISEMENT