News

Tragedie la o fermă din Brașov. Un copil s-a înecat într-un bazin cu insecticid

Tragedie la o fermă din localitatea Ticuşul Nou, din județul Brașov. Un copil a fost găsit înecat într-un bazin cu insecticid, folosit pentru îndepărtarea păduchilor de la oi.
04.04.2022 | 17:14
Tragedie la o ferma din Brasov Un copil sa inecat intrun bazin cu insecticid
ADVERTISEMENT

Un copil de patru ani a fost găsit înecat, luni, într-un bazin cu insecticid, la o fermă din localitatea Ticușul Nou, din județul Brașov. Potrivit reprezentanților ISU, cel mic s-a intoxicat cu substanța numită Tomoxan, utilă pentru despăducherea oilor.

Minorul, resuscitat de medici

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale, care încearcă să-l resusciteze pe cel mic. Nu se cunosc detalii despre cum s-a produs tragedia.

ADVERTISEMENT

”Copilul se află în stop-cardio respirator şi i se aplică manevre de resuscitare de către personalul medical”, au informat cadrele medicale, potrivit G4media.

Anul trecut, trei fetițe au murit din cauza Tomoxanului

Momentul de față amintește de unul similar, de anul trecut, care a avut loc tot în Brașov, în satul Ungra. În mai 2021, trei surori de 7 și 8 ani, au murit după ce mama lor a încercat să le îndepărteze păduchii din păr, folosind Tomoxan.

ADVERTISEMENT

De altfel, bunica fetițelor a ajuns atunci la spital, în comă, intoxicată cu insecticidul respectiv. Toți locuitorii satului, inclusiv primarul au rămas uluiți de caz.

”Părinții sunt în stare de joc, le este foarte greu. Plâng încontinuu, sunt distruși. Dar uite cum te poartă viața. Toată familia este în stare de șoc.

ADVERTISEMENT

Bunica lor s-a trezit din comă, însă nu-și amintește nimic. Nu știe cine este, unde este sau o cheamă.  E o suferință continuă. Să-ți pierzi dintr-o dată cei trei copii.

În casa lor au mai stat multe familii înainte lor. Din ce am auzit au îmbibat o cârpă în sticlă și le-a dat pe păr cu subtanța aceasta, la sfaturile bunicii. A zis să folosească leacuri băbești.

ADVERTISEMENT

Erau așa frumoase fetițele, aveau părul lung și erau îngrijite în general. Nu știm cum au luat păduchii. Sătenii o lăudau pe mama lor că avea grijă de ele, dar nu înțeleg cine a îndrumat-o să facă acest gest. Mergeau la școală, erau tare cuminți”,  a declarat primarul comunei, Silviu Șchiopu, pentru Gândul.ro

ADVERTISEMENT
Tags: