News

Tragedie la o firmă din Argeș. Un bărbat a fost accidentat mortal de un utilaj

Tragedie în Vinerea Mare în județul Argeș. Un bărbat de 56 de ani a fost accidentat mortal de un utilaj pe care îl manevra un coleg de muncă mai tânăr.
22.04.2022 | 08:48
Tragedie la o firma din Arges Un barbat a fost accidentat mortal de un utilaj
Accident de muncă mortal în Argeș. Bărbat de 56 de ani, strivit de un utilaj. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Debut tragic de zi în județul Argeș. La primele ore, polițiștii au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, despre faptul că la sediul unei societăți din comuna Oarja a fost găsit un bărbat decedat.

Accident de muncă mortal în Argeș. Bărbat de 56 de ani, strivit de un utilaj

Din primele informații, s-a stabilit că un bărbat de 56 de ani, angajat al unei societății, ar fi fost accidentat mortal de un utilaj, manevrat de un coleg de 34 de ani.

ADVERTISEMENT

Două echipaje SMURD de prim ajutor calificat și terapie intensivă mobilă au fost mobilizate pentru a asigura asistenta medicală în cazul acestei persoane accidentate la locul de muncă. Din păcate, aceasta a fost găsită cu leziuni incompatibile cu viața.

La locul tragediei au mai ajuns polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota, pentru primele măsuri. Cercetările au fost preluate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești.

ADVERTISEMENT

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, precum și neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, conform art. 192, 349 și 350 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, scrie site-ul epitești.ro.

După producerea acestui nefericit accident, au fost sesizați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș.

ADVERTISEMENT

Poliția din județ anunță că verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care tragicul eveniment s-a petrecut.

Accident de muncă mortal raportat în Argeș și în urmă cu două luni

Tot în acest an, în februarie, un alt accident de muncă mortal a avut loc în județul Argeș. Un bărbat în vârstă de 43 de ani și-a pierdut viața după ce a fost prins sub un mal de pământ.

ADVERTISEMENT

Cu toate că la momentul apelului realizat la 112 bărbatul era conștient, acesta și-a pierdut cunoștința în timp ce echipajul SMURD încerca să îl salveze. Ulterior, a fost declarat decesul.

În urma anchetei realizată la fața locului de polițiști, s-a stabilit că este vorba despre un accident de muncă, bărbatul făcând parte dintr-o echipă de muncitori care lucra la o rețea de canalizare pentru apa pluvială.

ADVERTISEMENT