News

Tragedie la Penitenciarul Baia Mare! Un deținut a fost găsit mort în celulă

15.07.2020 | 16:10
Tragedie la Penitenciarul Baia Mare Un detinut a fost gasit mort in celula
Un deținut a fost găsit mort în celulă. Era încarcerat la Penitenciarul Baia Mare. Sursa foto: maramedia.ro
ADVERTISEMENT

Un deținut încarcerat la Penitenciarul Baia Mare s-a stins din viață în cursul zilei de miercuri, 15 iulie, informează conducerea centrului de detenție prin intermediul unui comunicat. Potrivit acestora, bărbatul a fost găsit fără suflare în celula în care își ispășea condamnarea, decesul survenind, cel mai probabil, în urma unui stop cardio-respirator.

În jurul orei 13:00, a fost apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale. Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, nu au mai putut face nimic altceva decât să declare decesul bărbatului.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost demarată o anchetă și urmează să se stabilească împrejurările exacte ale producerii tragediei. Din primele informații, diagnosticul a fost stop cardio-respirator prin asistolie, iar cazul nu intră sub incidența actualului context epidemiologic.

Un deținut a fost găsit mort în Penitenciarul Baia Mare

Marţi, 14 iulie, la Penitenciarul Baia Mare a fost înregistrat decesul unei persoane private de libertate. A fost apelat de urgenţă 112, la ora 13.00, şi o echipă medicală a ajuns la sediul penitenciarului la ora 13.10.

ADVERTISEMENT

Până la sosirea echipajului, asistentul medical aflat în serviciu a efectuat manevrele de resuscitare conform protocolului.

În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de atât de personalul medical al penitenciarului, cât şi de echipajul de ambulanţă sosit în sprijin, decesul a fost constatat la ora 14.40, diagnosticul fiind stop cardio-respirator prin asistolie.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-a procedat la informarea judecătorului de supraveghere, a Poliţiei Baia Sprie, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare şi a familiei persoanei decedate. Evenimentul nu intră sub incidenţa actualului context epidemiologic”, a transmis Penitenciarul Baia Mare.