News

Tragedie la Piatra Neamț. Un bărbat internat cu Covid-19 s-a sinucis, imediat după vizita fiului

14.04.2021 | 10:02
Tragedie la Piatra Neamt Un barbat internat cu Covid19 sa sinucis imediat dupa vizita fiului
ADVERTISEMENT

Încă un pacient cu Covid-19 din România s-a sinucis. Tragedia a avut loc la Spitalul Județean din Piatra Neamț. La scurt timp după ce a fost vizitat de fiul său, bărbatul s-a aruncat de la etaj.

În vârstă de 73 de ani, pacientul era internat la etajul al treilea al clădirii din orașul nemțean. Conducerea unității medicale nu-și explică acest gest șocant al bolnavului.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, victima a fost internată în spital pe 9 aprilie cu noul coronavirus. Acesta se afla într-o stare destul de gravă și avea două surse de oxigen care îl ajutau să respire.

Un bărbat internat cu Covid-19 la Piatra Neamț s-a sinucis, imediat după vizita fiului

Potrivit directorului Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Alexandru Filimon, bărbatul de 73 de ani care s-a sinucis fusese vizitat de fiu cu puțin timp înainte de a decide să se arunce de la etajul al treilea al clădirii, unde era internat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

”Era internat pe secția de îngrijiri paliative, era bolnav COVID. A venit fiul lui să îl viziteze pentru 15 minute, conform ultimului ordin care permite accesul vizitatorilor. Fiul a plecat și la 10, 15 minute s-a întâmplat incidentul, din păcate”, a spus Filimon, conform Bzi.

Unitatea medicală din Moldova a fost lovită grav de pandemia de Covid-19 în debutul acestui an. În februarie, două cadre medicale din oraș s-au stins din viață din cauza bolii. Victimele sunt un asistent medical la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vârstă de 64 ani, şi o infirmieră de la Secţia Chirurgie generală, în vârstă de 38 ani.

ADVERTISEMENT

”Mi se întunecă sufletul ştiind că aceste persoane au plecat dintre noi timpuriu, într-un mod fulgerător. Sunt încrezător în munca celor care caută soluţii în fiecare moment pentru a evita repetitivitatea acestor evenimente cutremurătoare”, a mai declarat Alexandru Filimon managerul spitalului Județean.

Mai multe sinucideri în România ale pacienților cu Covid-19

Din păcate, tragedia de la Piatra Neamț nu este una singulară de la începutul pandemiei de coronavirus. Mai mulți români infectați cu această boală au decis să-și pună capăt zilelor în moduri similare.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, pe 29 martie, un tânăr de 28 de ani și-a pus capăt zilelor, prin spânzurare, în secția dedicată pacienților Covid-19 din cadrul Spitalului Județean Arad. Acesta era domiciliat în județul Hunedoara și se afla internat de nouă zile.

ADVERTISEMENT