News

Tragedie la un festival de muzică dance în Valencia. Un tânăr și-a pierdut viața, alte 40 de persoane au fost rănite

O rafală puternică de vânt a dus la prăbușirea scenei la festivalul de muzică dance Medusa, care se desfășura în apropierea orașului Valencia din Spania.
13.08.2022 | 16:30
Tragedie la un festival de muzica dance in Valencia Un tanar sia pierdut viata alte 40 de persoane au fost ranite
Rafalele de vânt au provocat rănirea a 40 de persoane/ Sursă: captură YouTube - Europa Press
ADVERTISEMENT

Un tânăr a fost ucis și alte câteva zeci de persoane au fost rănite după ce vânturi deosebit de purtenice au provocat prăbușirea unei părți a scenei principale de la festivalul de muzică Medusa din apropierea orașului Valencia, informează Reuters.

40 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale

Festivalul era programat să se desfășoare pe durata a șase zile, în orășelul Cullera, aflat la sud de Valencia.

ADVERTISEMENT

Tragedia a avut loc în primele ore ale zilei de sâmbătă, iar în afară de tânărul care și-a pierdut viața, alte trei persoane au suferit răni grave. Numărul total al persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale se ridică la 40.

Suntem complet devastați și întristați de ceea ce s-a întâmplat în această dimineață”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a festivalului.

ADVERTISEMENT

Aceștia susține că infrastructura festivalului a fost afectată de condițiile meteo extraordinare. „La ora patru dimineața, vânturi neașteptat de violente au distrus unele zone ale festivalului, forțând managementul să ia decizia imediată să evacueze zona de concerte pentru a garanta siguranța publicului, a angajaților și a artiștilor”, au precizat organizatorii.

Vântul a depășit 80 de km/h

DJ Miguel Serna, care a concertat pe scena principală între 3 și 4 dimineață, a relatat ce s-a întâmplat. „Au fost câteva momente foarte încordate, nu am mai trecut niciodată prin așa ceva. Tragedia s-a întâmplat la finalul concertului meu, chiar sub scenă. Au fost momente de groază, sunt încă în șoc”, a scris pe Instagram Miguel Serna.

ADVERTISEMENT

Imaginele difuzate de către posturile de televiziune spaniole sau pe rețelele de socializare arată rafale foarte puternice de vânt care au ridicat praful în aer și au provocat răsturnarea mai multor edificii aflate în zona festivalului.

De asemenea, se poate observa cum bucăți din scenă au fost smulse de rafalele violente.

Meterologii spanioli au anunțat că în întreaga regiune s-au înregistrat creșteri subite ale temperaturilor și rafale puternice de vânt, astfel că viteza acestuia a ajuns la 82 km/h în zona aeroportului Alicante.

ADVERTISEMENT
Tags: