News

Tragedie pe Dunăre. Un bărbat a murit înecat, după ce a sărit de pe feribotul Galați – Tulcea

Un bărbat de 38 de ani a murit înecat în Dunăre. Acesta a sărit, luni după-amiaza, de pe feribotul care face legătura între orașele Galați și Tulcea. Trupul său a fost căutat mai multe ore.
15.08.2022 | 23:03
Tragedie pe Dunare Un barbat a murit inecat dupa ce a sarit de pe feribotul Galati  Tulcea
Un bărbat s-a înecat în Dunăre. Acesta a sărit de pe feribotul Galați - Tulcea. Sursa foto: reperul.ro
ADVERTISEMENT

Luni, de Ziua Marinei Române, un caz tragic a fost consemnat pe Dunăre. Un bărbat a murit înecat, după ce a sărit de pe un bac

Un bărbat s-a înecat în Dunăre. Acesta a sărit de pe feribotul Galați – Tulcea

Din informațiile oferite de presa locală, tragicul incident a avut loc în jurul orei 15.00.

La acea oră, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, a fost solicitată intervenţia autorităţilor în localitatea I. C. Brătianu pentru căutarea unui bărbat de 38 de ani.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost dat dispărut în Dunăre, după ce a sărit de pe bacul care face naveta între localitatea I.C Brătianu din județul Tulcea și municipiul Galaţi.

În scurt timp, la fața locului au ajuns salvatorii Secţiei de Pompieri Măcin cu o ambarcaţiune RIB şi un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

Ajutați de colegii lor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, mobilizați în zonă cu un elicopter SMURD, au efectuat căutări. De subliniat că și un echipaj de Poliție a ajuns în locul dispariției bărbatului.

Trupul bărbatului care a sărit în Dunăre, căutat mai multe ore

Timp de 3 ore, echipajele de intervenție au căutat trupul bărbatului care a sărit în Dunăre de pe feribotul Tulcea – Galați.

ADVERTISEMENT

”După aproximativ trei ore, trupul bărbatului a fost găsit în apele Dunării, scos la suprafaţă şi predat autorităţilor competente”, a anunţat ISU Tulcea, conform Ziarul de Tulcea.

După o așa perioadă lungă, cum era de așteptat, bărbatul nu prezenta semne vitale, fiind declarat decesul acestuia. Poliţia va începe o anchetă în acest caz. Nu se cunosc motivele pentru care victima a recurs la gestul extrem.

ADVERTISEMENT

Tot luni, un alt incident de Ziua Marinei a avut loc înainte de sosirea președintelui Klaus Iohannis, la Constanța.

Aici, un tânăr prezent manifestările din port a leșinat. Acesta a fost preluat rapid de un echipaj al Ambulanței Constanța pentru a-i acorda primul ajutor. Starea sa este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT