News

Tragedie pe litoral. Doi bărbați au murit înecați, alți 15 au fost salvați în ultimul moment. Imaginea care îți rupe sufletul

31.08.2020 | 10:41
Tragedie pe litoral Doi barbati au murit inecati alti 15 au fost salvati in ultimul moment Imaginea care iti rupe sufletul
ADVERTISEMENT

Sfârșitul verii s-a încheiat tragic pentru mai multe familii aflate în vacanță pe litoralul românesc. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța a anunțat că doi bărbați s-au pierdut viața după ce au ignorat steagul roșu arborat pe plajă.

Momente dramatice au fost surprinse pe o plajă din Neptun unde o femeie și fiica sa și-au plâns bărbatul înecat. Paramedicii nu au mai putut face nimic pentru el, în ciuda faptului că a fost resuscitat minute în șir.

ADVERTISEMENT

Istoviți după efectuarea manevrelor de resuscitare, medicii SMURD părăsesc operațiunea de pe plaja din stațiunea Neptun cu capul plecat. Între timp, o femeie își strigă durerea după pierderea soțului, fiica sa fiind ținută deoparte de un bărbat.

Tragedii în lanț la malul mării. Doi bărbați au murit înecați, alte 15 persoane salvate la timp

Din păcate, acesta nu este singura persoană decedat în acest final de săptămână, pe litoralul românesc. Reprezentanții ISU Dobrogea au declarat că un al doilea bărbat a murit înecat, de data aceasta fiind vorba de stațiunea Vadu.

ADVERTISEMENT

Totodată, mai multe persoane s-au aflat în pragul înecului. Concret, 15 persoane au fost salvate în ultimul moment din Marea Neagră după ce s-au aruncat în valurile agitate și au ignorat steagul roșu arborat de salvamarii din stațiuni.

„O imagine care vorbește de la sine. Una dintre familiile distruse, paramedici care, după zeci și zeci de minute în care au luptat să salveze o viață, pleacă capul în fața neputinței.

ADVERTISEMENT

Numai în acest weekend pompierii paramedici cu ambulanțe SMURD, șenilate, echipaje medicale cu ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță, scafandrii inspectoratului, un echipaj aer-medical, salvamari au depus eforturi susținute pentru căutarea/salvarea/acordarea primului ajutor medical pentru 17 persoane aflate în pericol de înec pe litoralul românesc.

Din păcate, doi bărbați au decedat! Este o imagine pe care, din păcate, am văzut-o din ce în ce mai des. Nu trebuie decât să fim atenți la steagurile arborate de către salvamari, să le ascultăm sfaturile când ne spun să nu intrăm în mare sau când spun să nu ne îndepărtăm. 

ADVERTISEMENT

Totul depinde numai de noi!!! Haideți să fim responsabili!! Atunci când încercăm să facem acte de teribilism singura imagine pe care trebuie să o avem în fața ochilor este aceea a copiilor /părinților /prietenilor noștri care rămân în urmă.

Viața e frumoasă, merită trăită responsabil!”, a transmis ISU Constanța pe pagina de Facebook în urmă cu puțin timp.

ADVERTISEMENT