News

Tragedie pe mare: Peste 40 de migranți au murit într-un naufragiu în largul insulei Lampedusa

Cel puțin 41 de migranți au pierit într-un naufragiu în largul Insulei Lampedusa. Supraviețuitorii relatează detalii cutremurătoare.
09.08.2023 | 14:55
Tragedie pe mare Peste 40 de migranti au murit intrun naufragiu in largul insulei Lampedusa
41 de migranți pierduți în apele învolburate, supraviețuitorii au trecut prin clipe teribile. Foto: Colaj Fanatik/Capturi Video.
ADVERTISEMENT

Cel puțin 41 de migranți și-au găsit sfârșitul într-un tragic naufragiu care a avut loc în apele agitate ale Mării Mediterane, în apropierea Insulei Lampedusa. Detalii înspăimântătoare au fost dezvăluite de mai mulți supraviețuitori citați de agenția italiană de presă Ansa și au fost confirmate de autoritățile locale. Patru persoane norocoase au reușit să supraviețuiască tragediei, aceștia povestind cu durere momentele cumplite prin care au trecut.

Peste 40 de migranți au pierit în largul insulei Lampedusa

Cei patru supraviețuitori au relatat că erau la bordul unei ambarcațiuni improvizate care a plecat din portul Sfax din Tunisia. În momentul plecării, ambarcațiunea transporta 45 de persoane, inclusiv trei copii.

ADVERTISEMENT

După doar câteva ore de la plecare, nefericirea s-a abătut asupra lor, ambarcațiunea răsturnându-se în apele învolburate ale Mării Mediterane.

Norocul a fost de partea celor patru supraviețuitori, trei bărbați și o femeie, toți originari din Coasta de Fildeș și Guineea. Aceștia au fost salvați de către echipajul unei nave de marfă și transferați în siguranță pe o navă a Pazei de Coastă italiene. Însă povestea lor cutremurătoare dezvăluie drama celorlalți pasageri care nu au avut aceeași soartă.

ADVERTISEMENT

Autoritățile italiene au semnalat inițial dispariția a două ambarcațiuni în aceeași zi. Eforturile de căutare și salvare au fost intense, însă numărul celor dați dispăruți a crescut alarmant. Până în prezent, paza de coastă italiană a reușit să salveze 57 de persoane și să recupereze două cadavre din apele tulburi.

În timp ce autoritățile tunisiene au declarat că au recuperat 11 cadavre în urma unui naufragiu în apropierea portului Sfax, autoritățile italiene au anunțat că aproximativ 30 de persoane sunt date dispărute în urma incidentului.

ADVERTISEMENT

Italia se confruntă cu un număr în creștere al migranților care încearcă să ajungă pe coastele sale în căutarea unei vieți mai bune. Potrivit Ministerului italian de Interne, în 2023 au ajuns în țară aproximativ 93.700 de migranți, cifră semnificativ mai mare față de anul precedent, când au fost înregistrați 44.700 de migranți în aceeași perioadă.

O altă tragedie pe mare

Organizația spaniolă Open Arms a efectuat recent o misiune de salvare de urgență în apele tulburi ale Mării Mediterane, reușind să aducă la bordul navei sale nu mai puțin de 117 migranți aflați într-o situație critică. Barca de lemn pe care se aflau migranții se afla într-o stare precară și abia se mai ținea deasupra valurilor, pe măsură ce încerca să traverseze marea din Libia către Europa.

ADVERTISEMENT

Open Arms a emis un comunicat oficial prin care a anunțat reușita acestei operațiuni riscante de salvare. Echipa navei organizației a intervenit prompt și a reușit să preia în siguranță 117 persoane aflate într-o situație disperată pe ambarcațiunea deteriorată. Printre aceștia se numărau 25 de femei și un băiat de trei ani. Migranții proveneau, în cea mai mare parte, din țări precum Eritreea, Sudan și Libia, căutând un viitor mai bun în Europa.

Salvarea a avut loc în apele internaționale, la aproximativ 30 de kilometri de coasta Libiei. Barca de lemn cu migranții a plecat din portul Sabratha, iar pe parcursul nopții situația a devenit tot mai alarmantă, punând în pericol viața celor aflați la bord. După ce au fost preluați la bordul navei Open Arms, migranții au beneficiat de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”