News

Tragedie pe o pârtie din Harghita Mădăraș. Un bărbat a murit după ce a căzut din teleschi

02.02.2021 | 10:06
Tragedie pe o partie din Harghita Madaras Un barbat a murit dupa ce a cazut din teleschi
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 47 de ani a murit, în cursul serii de luni, 1 februarie, pe una dintre pârtiile din staţiunea Harghita Mădăraş, județul Harghita, după ce a căzut din teleschi.

Potrivit șefului Serviciului Salvamont Salvaspeo Harghita, Fekete Ors, acesta ar fi încercat, fără succes, să se ridice, iar eforturile salvamontiștilor de a-l readuce la viață au fost, din păcate, sortite eșecului.

ADVERTISEMENT

La faţa locului a ajuns în scurt timp şi un echipaj SMURD, cu un medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, care au continuat manevrele de resuscitare timp de aproximativ 30 minute, dar fără niciun rezultat.

Un bărbat a murit pe pârtia din Harghita Mădăraș, după ce a căzut din telescaun

Bărbatul era din judeţul Iaşi şi avea în jur de 47 ani. Comandantul Detaşamentului de Pompieri din Odorheiu Secuiesc, Dănuţ Urzică, a declarat pentru Agerpres că există suspiciunea unui stop cardio-respirator, dar aceasta trebuie confirmată de medicul legist.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu este singura tragedie produsă în acest debut de an pe pârtiile de schi din România. Serviciul Salvamont Braşov a intervenit până acum în 11 cazuri, în sprijinul turiştilor care fie s-au accidentat fie în Poiana Brașov, fie în plimbări pe potecile din Masivul Postăvarul.

Vă reamintim că zăpada cu care sunt acoperite pârtiile la acest moment este în cea mai mare parte artificială şi are o consistenţă foarte dură, oferind aderenţă foarte scăzută.

ADVERTISEMENT

Dacă alegeţi să faceţi plimbări pe masiv, vă recomandăm să folosiţi traseele marcate şi nicidecum pârtiile de schi.

 Vă reamintim că cei care doresc să se plimbe pe munte trebuie să o facă doar pe traseele turistice marcate şi nicidecum pe pârtii, unde i-ar putea incomoda pe schiori şi unde, din cauza stratului dur de zăpadă, ar putea aluneca.

ADVERTISEMENT

Totodată, turiştii neechipaţi corespunzător ar trebui să rămână doar în proximitatea staţiilor instalaţiilor de transport pe cablu, in zonele plate ale acestora”, au transmis salvamontiștii brașoveni.

ADVERTISEMENT
Tags: