News

Tragedie pe o șosea din Austria. Două românce au rămas încarcerate într-un microbuz, una dintre femei a murit

Două românce se aflau într-un microbuz care a derapat în Austria, amândouă fiind rămase încarcerate. Din păcate, una dintre femei a murit după ce s-a lovit puternic la cap.
24.08.2022 | 21:56
Tragedie pe o sosea din Austria Doua romance au ramas incarcerate intrun microbuz una dintre femei a murit
Accident rutier grav în Austria. Foto: Rotalianul
ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor, în microbuz se aflau 7 persoane. Din cauza carosabilului umed, microbuzul a derapat.

O româncă a murit pe drumurile din Austria

”Două persoane au fost blocate, iar mâna unei femei a fost blocată între mașină și marginea carosabilului. Sunt situații pentru care nu te poți pregăti emoțional. În astfel de momente nu poți decât să mergi înainte și să faci câte un pas, pe rând, pentru a-i ajuta pe oameni”, au explicat pompierii ajunși la fața locului, potrivit rotalianul.ro.

ADVERTISEMENT

Pasagerele rănite au fost transportate la spitalele din Deutschlandsberg, Wagna, UKH și LKH Graz. Consulatul României a fost informat și inițiază comunicarea cu rudele victimelor”, au transmis autoritățile.

Alte patru femei, precum și șoferul român, au reușit să se elibereze singuri până au ajuns salvatorii la fața locului. Potrivit Rotalianul, femeile erau asistente medicale și mergeau la muncă.

ADVERTISEMENT

Acesta nu este singurul caz grav cu români implicați în accidente rutiere în Austria. În 2021, un microbuz plin cu români s-a făcut praf la 30 kilometri de Salzburg, după ce s-a ciocnit de o mașină parcată regulamentar pe marginea drumului.

Doi oameni au murit și patru au fost răniți grav, toți fiind de naționalitate română. Persoanele decedate aveau 17 și 49 de ani. Microbuzul a fost distrus complet în urma impactului violent, potrivit martorilor din acel moment.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului, autostrada a fost închisă timp de două ore în direcția de mers spre Salzburg, între intersecțiile Seewalchen am Attersee și St. Georgen im Attergau. Polițiștii au concluzionat, în urma investigațiilor, că șoferul microbuzului adormise la volan.

Un alt caz, la fel de grav, s-a produs în 2018 tot în Austria. Atunci, un microbuz în care se aflau opt românce a lovit din plin un zid de protecție.

ADVERTISEMENT

O femeie de 58 de ani fost grav rănită în acel moment și a fost transferată de urgență la spitalul din Judenburg. Restul femeilor au plecat acasă după ce au primit îngrijiri medicale la fața locului.

ADVERTISEMENT