News
notix pixel id

Tragedie pe pârtia din Harghita. Un politician a murit după un stop cardio-respirator

08.03.2021 | 16:49
Tragedie pe pârtia din Harghita. Un politician a murit după un stop cardio-respirator
Tragedie pe pârtia din Harghita. Un politician a murit după un stop cardio-respirator. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Săptămâna începe cu o tragedie petrecută pe pârtia de schi din Harghita. Un politician de la UDMR a murit după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Kalman Denes, în vârstă de 70 de ani, aflat în poziția de consilier local al UDMR la Miercurea Ciuc, a încetat din viață luni după o sesiune de schiat.

Potrivit datelor oficialităților locale, acestuia i s-a făcut rău când a ajuns la baza pârtiei și, în ciuda eforturilor medicale, nu a mai putut fi resuscitat.

ADVERTISEMENT

Un politician UDMR a murit după un stop cardio-respirator pe pârtia din Harghita

Consilierul local Kalman Denes, o personalitate cu mulți ani de experiență în administrația locală din Harghita, a decedat pe pârtia din județ în urma unui stop cardio-respirator. Conform informațiilor furnizate de ISU Harghita, bărbatul a fost găsit în stare de inconștiență.

Luni după-amiază, primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a anunțat că bărbatului i s-a făcut rău după ce a terminat de schiat şi a murit pe marginea pârtiei, nemaiputând fi resuscitat.

ADVERTISEMENT

Politicianul UDMR era decanul de vârstă al consilierilor locali şi în luna octombrie 2020 a condus şedinţa de învestire a primarului Korodi Attila şi a Consiliului Local Miercurea Ciuc, anunță Agerpres.

”Pentru noi era un simbol, pentru că la 70 ani, să te implicit în viaţa comunităţii rareori găseşti, iar el a ales calea aceasta.

ADVERTISEMENT

De aceea, noi, în Consiliul Local, pierdem un om foarte important, care a fost conexiunea directă cu persoanele de vârsta a treia şi toate programele pe care le-am creionat, le-am creionat împreună cu el”, a spus primarul Korodi Attila, conform sursei citate.

Kalman Denes, unul dintre cei mai remarcabili avocați din Miercurea Ciuc

Autoritățile locale din Harghita arată, pe pagina de Facebook a Primăriei Miercurea Ciuc, că prin ordin direct al primarului, i se acordă postum lui Kalman Danes Premiul ”Pro Urbe”.

ADVERTISEMENT

În mesaj se mai menţionează că acesta a terminat în anul 1973 Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, a fost detaşat la Colegiul Avocaţilor din Harghita, azi Baroul Harghita, fiind unul dintre cei mai remarcabili avocaţi din Miercurea-Ciuc.

”Suntem profund îndurerați de moartea bruscă a colegului nostru din Consiliul Local Municipal Miercurea-Ciuc, Kalman Denes.

ADVERTISEMENT

A terminat în 1973-ban la Cluj Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și a fost detașat la Colegiul Avocaților din Harghita (azi Baroul Harghita). A fost unul dintre cei mai remarcabili avocați din Miercurea-Ciuc.

Fiind întrebat în luna septembrie al anul trecut de ce îi este orașul aproape de suflet, dânsul a subliniat faptul că aici și-a găsit căminul, și-a întemeiat familie, orașul l-a acceptat și niciodată nu l-a dezamăgit.

Prin dispoziția specială a primarului, Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc îi acordă cu efect postumus premiul Pro Urbe. Să îi fie țărâna ușoară! Odihnească-se în pace”, anunță instituția pe Facebook.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 858. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri