News

Tragedie pe șoselele României. Un nou weekend însângerat. 8 răniți, printre care un copil de nici 2 ani în județul Mureș

Tragedie pe șoselele României acolo unde a început un nou weekend însângerat. Mai multe persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere grave
29.05.2022 | 18:59
Tragedie pe soselele Romaniei Un nou weekend insangerat 8 raniti printre care un copil de nici 2 ani in judetul Mures
Tragedie pe șoselele României în acest weekend. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
29-05-2022
15:58

Depășire periculoasă soldată cu 8 răniți în județul Mureș

Accident grav produs duminică în județul Mureș, după ce un șofer a încercat să depășească un TIR, dar s-a ciocnit frontal de o mașină care venea de pe contrasens.

Accidentul a fost provocat de un bărbat în vârstă de 55 de ani care conducea un autoturism pe DN13 E60 dinspre municipiul Sighișoara înspre municipiul Târgu Mureș, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un autoturism ce circula regulamentar condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani. 

În urma impactului au rezultat 8 victime, 3 din autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 55 de ani, respectiv șoferul și două femei pasagere și 5 din autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 39 de ani, respectiv șoferul, un bărbat, două femei și o fetiță de 1 an și 6 luni.

Copilul a fost dus cu elicopterul SMURD și la UPU Târgu Mureș. Celelalte patru victime au fost preluate de ambulanță și duse la același spital. 

Oamenii se întoarceau de la cumpărături și mai aveau doar 10 km până acasă.

În continuare se efectuează verificări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

Este o adevărată tragedie pe șoselele României. Mai multe accidente au avut loc în ultimele ore. Din nefericire au existat și victime, pentru unii dintre cei implicați fiind imposibilă salvarea lor.

Tragedie pe șoselele patriei

Totul a început încă din noaptea de vineri spre sâmbătă atunci când dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru descarcerarea unei persoane.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost implicată într-un accident feroviar, între un autoturism și un tren, în cartierul Balta Blondă.

Aproape imediat au ajuns la fața locului nu mai puțin de 15 subofițeri cu o autospecială de descarcerare. De asemenea, a fost adusă și o autospecială de stingere cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD.

ADVERTISEMENT

Una dintre ele era de terapie intensiva mobilă, iar cea de-a doua cu echipaj de prim-ajutor, așa cum a anunțat Vasile Dale.

În autoturism, aceștia au descoperit un tânăr în vârstă de 19 ani, care prezenta leziuni incompatibile cu viața. De remarcat că alte două victime, una de sex feminin, în vârstă de 18 ani respectiv una de sex masculin, în vârstă 20 de ani, s-au autoevacuat.

ADVERTISEMENT

Acestea au fost transportate cu ambulanța SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare pentru continuarea investigațiilor medicale.

O tânără rănită grav la Bacău

O altă tânără în vârstă de 22 de ani, din judeţul Bacău, a fost rănită în urma unui accident. Mașina pe care o conducea a intrat în coliziune cu un TIR, pe drumul european E85, în localitatea Secuieni.

ADVERTISEMENT

„În urma impactului, autoturismul a părăsit partea carosabilă. Toate persoanele care se aflau în cele două autovehicule s-au autoevacuat până la sosirea forţelor de intervenţie. O femeie în vârstă de 22 de ani, conducătoarea autoturismului, a fost preluată de echipajul de la SAJ şi transportată la Centrul de Primiri Urgenţe Roman”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Cei de la IPJ Neamţ au mai transmis că accidentul s-a produs după ce autoturismul condus de tânără a acroşat, în depăşire, TIR-ul.

De remarcat că cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

ADVERTISEMENT