News

Tragedie pe Vârful Omu! Un turist a murit după ce a căzut în gol 70 de metri

18.10.2020 | 18:10
Tragedie pe Varful Omu Un turist a murit dupa ce a cazut in gol 70 de metri
ADVERTISEMENT

Ceea ce trebuia să fie o superbă expediție în munții Bucegi s-a transformat într-o adevărată tragedie pentru un grup de turiști care coborau de pe Vârful Omu, spre Valea Bucşoiului, după ce unul dintre ei a alunecat și a căzut în gol aproximativ 70 de metri.

Din păcate, leziunile suferite în urma impactului s-au dovedit a fi fatale. Salvatorii ajunși la fața locului nu au mai putut face altceva decât să constate decesul și să inițieze procedurile pentru împachetarea și asigurarea victimei.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că operaţiunea necesită multe ore de muncă, extragerea trupului neînsuflețit al bărbatului nu se poate realiza în condiţii de siguranţă pe timpul nopții. Din acest motiv, s-a stabilit ca intervenția să continue luni dimineață, când la fața locului va ajunge și un elicopter.

Un turist a căzut în gol de pe Vârful Omu. Impactul i-a fost fatal

Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul echipelor Salvamont Bușteni și Salvamont Prahova pentru soluționare unui caz, posibil cu urmări foarte grave.

ADVERTISEMENT

Un bărbat de aproximativ 56 – 57 de ani care cobora de la Vârful Omu a alunecat şi a căzut spre Valea Bucşoiului, aproximativ 60-70 de metri.

Colegii lui au ajuns primii la el şi au constatat că nu are semne compatibile cu viaţa, în proporţie de 100% este decedat.

ADVERTISEMENT

Pentru că este târziu și operațiunea necesită multe ore de muncă, extragerea în condiții de siguranță nu poate continua pe timp de noapte.

Mâine dimineață (n.r. luni) vom relua operațiunea. Am solicitat si sprijinul unui elicopter”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Salvamont Bușteni.

ADVERTISEMENT