Fotbal international

Ultimele veşti despre Emiliano Sala. Mbappe a donat 30.000 de euro. Fondurile pentru căutarea fotbalistului au depășit 300.000 de euro

Tragedie pentru argentinianul Emiliano Sala, atacantul care a decis să plece de la FC Nantes și astfel să îi facă loc lui George Țucudean. Avionul care îl transporta pe fotbalist la Cardiff a dispărut luni seară de pe radare și a fost căutat, fără succes, zona Aurigny din Insulele Anglo-Normande din Canalul Mânecii.


UPDATE, ora 15:21 / Cotidianul Le Figaro a anunțat că fondurile strânse pentru continuarea căutărilor lui Emiliano Sala au depășit 300.000 de euro. Cea mai mare donație, 30.100 de euro, a fost făcută în numele vedetei echipei PSG, Kylian Mbappe. Un alt fotbalist al campioanei din Ligue 1, Adrien Rabiot, a donat 25.000 de euro, urmat de firma Sport Cover, cu 20.000 de euro, şi jucătorul Dimitri Payet, cu 10.000 de euro.


UPDATE, 27 ianuarie, ora 12.50. Oficialii lui Cardiff, echipă la care trebuia să ajungă Emiliano Sala, a lansat o serie de acuze și a apărut un nou detaliu cheie în cazul dispariției fotbalistului. “Cardiff și-a precizat foarte clar poziția, și anume că nu are nimic de-a face cu organizarea zborului respectiv, iar acum noi informații vin zilnic, în timp ce noi continuăm să investigăm lanțul de evenimente și cauzele accidentului. Luăm în calcul posibilitatea de neglijență, care ar fi cauzat accidentul”, a precizat clubul Cardiff.


UPDATE, 26 ianuarie, ora 19:35. Mauricio Macri, preşedintele Argentinei, i-a cerut ministrului de Externe să solicite ca autorităţile din Franţa şi Anglia să continue căutările. “Preşedintele Mauricio Macri a solicitat ministrului de externe Jorge Faurie să facă o cerere formală guvernelor Marii Britanii şi Franţei, pentru a le cere să-i caute în continuare pe cei doi dispăruţi”, a fost anunţul făcut de administraţia prezidenţială din Argentina. În prealabil, familia lui Emilian Sala i-a scris o scrisoare lui Mauricio Macri pentru a interveni în continuarea căutărilor.


UPDATE, 26 ianuarie, ora 15.10. Căutările pentru găsirea avionului în care se afla Emiliano Sala au fost reluate sâmbătă, după ce membrii familiei sale și mai mulți oameni din fotbalul european au protestat. Pe listă aflându-se Lionel Messi, Gonzalo Higuain și Kante, cel care s-a oferit să suporte toate cheltuielile pentru continuarea operațiunilor de căutare a avionului. Mai mult, echipa condusă de David Mearns se poate folosi de cei 140.000 de euro adunați în urma unei strângeri de fonduri. Două ambarcațiuni au început căutările mai întâi “la suprafață”, iar apoi urmează să aibă loc alt timp de operațiuni.


UPDATE, 26 ianuarie, ora 12.20. Antrenorul echipei FC Nantes, Vahid Halilhodzic, a vorbit despre dispariția lui Emiliano Sala, dar și depsre decizia de a se opri operațiunile de căutare a avionului în care se afla fotbalistul. “Pentru mine este o rușine să se oprească așa. Nu e o adâncime uriașă ca să nu poată găsi (n.r. avionul). E dezgustător să lași situația așa, nu o putem permite”, a spus Vahid Halilhodzic.


UPDATE, 25 ianuarie ora 19:47 / N’Golo Kante a anunţat că va suporta cheltuielile pentru continuarea operaţiunilor de căutare a avionului dispărut luni seară, la bordul căruia se afla Emiliano Sala. Cei doi au fost colegi la Caen în sezonul 2014-15.

Emiliano Sala şi N'Golo Kante au fost colegi la Caen în 2015
Emiliano Sala şi N’Golo Kante au fost colegi la Caen în 2015

UPDATE, 25 ianuarie ora 14:06 / Jucătorii lui Nantes au efectuat vineri primul antrenament de când Emiliano Sala a dispărut. Fotbaliştii au ţinut un minut de linişte înainte de şedinţa de pregătire, iar foştii colegi ai fotbalistului argentinian au fost vizibil emoţionaţi de drama petrecută. “Nu este deloc uşor. Trebuie să stăm unii lângă alţii pentru a trece peste acest moment dificil”, a declarat Valentin Rongier, căpitanul lui Nantes.

Jucătorii lui Nantes s-au rugat pentru Emiliano Sala
Jucătorii lui Nantes s-au rugat pentru Emiliano Sala

UPDATE, 25 ianuarie, ora 12:09 / Peste 40.000 de persoane au semnat o petiție prin care cer poliției Guernesy să continue căutările avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala. ”Cerem cu tărie să se continue căutările pentru găsirea lui Emiliano Sala şi a pilotului, pentru familiile şi pentru apropiaţii lor”, se arată în petiția care în 14 ore de la lansare a fost semnată de 42.323 de persoane.


UPDATE, ora 17:45 / Poliţia din Guernesy a anunţat că a oprit căutările pentru avionul dispărut în care se afla Emiliano Sala. Englezii consideră că sunt şanse minime să mai găsească vreun supravieţuitor. Cu toate acestea, autorităţile susţin că ancheta va rămâne deschisă chiar dacă nu vor mai efectuate căutări extinse. “Au fost peste 24 de ore de căutări, cu peste 80 de ore zbor combinate pentru cele trei avioane şi cinci elicopeter ale noastre. Două bărci de salvare au fost folosite, iar alte vase din zonă ne-au asistat la aceste căutări. După ce am revăzut toate informaţiile, dar şi după ce am analizat situaţia, am luat decizia să oprim căutările. Şansele de supravieţuire, în acest moment, sunt minime”, au anunţat englezii.


UPDATE, ora 10:38 / Prima ipoteză în cazul dispariției avionului în care se afla Emiliano Sala a fost dată de un expert în aviație: ”Sala le-a trimis mesaje prietenilor spunându-le că aeronava pare că e gata să se dezintegreze. Ăsta e un semn clar al depunerii de gheață pe aripi. Probabil că în acele momente pilotul se confrunta cu o asemenea situație la 700 de metri altitudine. Există posibilitatea ca avionul să fi căzut cu totul în apa, pentru că altfel s-ar fi găsit bucăți din el”.


UPDATE, 24 ianuarie, ora 10:06 / Poliția din Guernesey a anunțat joi dimineață că au reînceput căutările avionului în care se afla Emiliano Sala.


UPDATE, 23 ianuarie, ora 10:15 / S-a aflat mesajul şocant trimis de Sala către prietenul lui în timp ce se afla în zbor: „Frate, sunt mort! Am fost la Nantes și am făcut diverse lucruri, iar acum sunt intr-un avion care pare că va cădea și se va face bucăți. Mă duc la Cardiff, unde mâine după-amiază încep treaba cu noua echipă. Cum merg lucrurile cu tine? Dacă într-o oră și jumătate nu ai noutăți de la mine… Nu știu dacă vor trimite pe cineva să ne caute pentru că nu ne vor găsi… Ce frică îmi e”, este mesajul pe care Sala l-a trimis către prietenul său. (ÎNREGISTRAREA AUDIO A MESAJULUI)


UPDATE, 23 ianuarie, ora 10:09 / Poliția din Guernesey a anunțat miercuri dimineață că au reînceput căutările avionului în care se afla Emiliano Sala: ”Două avioane au decolat și vor efectua cercetări într-o zonă în care există mai multe șanse de a găsi ceva, pe baza anlizei valurilor și a vremii”.


UPDATE, ora 23.55. Ciprian Tătărușanu, colegul lui Sala de la Nantes, a postat pe Instagram ultima fotografie făcută de Emiliano Sala alături de colegii săi de la Nantes, cu un mesaj emoționant: ”Știu că ești bine. Trebuie să fii bine! Continuăm să ne rugăm pentru prietenul nostru”. 

UPDATE, ora 22.10. Detaliu incredibil oferit de un fotbalist uruguayan. Emiliano a trimis un mesaj către un prieten în timpul zborului şi i-a spus că îi este frică. Dacă nu l-au găsit încă, probabil că ştim cu toţii ce s-a întâmplat, a spus Diego Roland, jucător la Leganes, la Radio 1010AM, conform Marca. (ÎNREGISTRAREA AUDIO A MESAJULUI)


UPDATE, ora 21.00. Suporterii lui Nantes au ieșit în stradă într-o demonstrație superbă de afecțiune față de atacantul argentinian. (TOATE DETALIILE SUNT AICI)


UPDATE, ora 19.15. Poliția din Guerensey a anunțat că nu s-au găsit semne ale avionului în care se afla Emiliano Sala și că șansele sunt mici ca să se afle ceva dacă acesta se află sub apă. Mai mult, căutările aeronavei au fost suspendate, acestea urmând să se reia în cursul dimineții de miercuri.


UPDATE, ora 16.45. Cardiff City, echipa care tocmai îl transferase pe Emiliano Sala pentru suma de 20 de milioane de euro, a dat publictăţii un comunicat despre dispariţia de pe radare a avionului care îl aducea pe argentinian la noua sa formaţie. “Am fost şocaţi când am aflat vestea că avionul care îl aducea pe Emiliano la Cardiff a dispărut. Azi trebuia să fie primul antrenament alături de noi. De dimineaţă am decis să anulăm antrenamentul, pentru că toate gândurile jucătorilor şi ale staff-ului se îndreaptă acum spre Emiliano. Ne vom ruga pentru veşti bune”, este comunicatul postat pe site-ul oficial al grupării din Premier League.

UPDATE, ora  15.45. Poliția de pe Insula Guernsey anunță că două avioane, două elicoptere și o barcă de salvare caută urme ale prăbușirii avionului în care se afla Emiliano Sala. Mai mult, azi noapte, valurile unde ar fi căzut aeronava au fost și de doi metri, iar ploaia nu s-a oprit.


UPDATE, ora 14:28 / Șeful agentiei aeriene din Insulele Anglo-Normande, John Fitzgerald, a declarat că șansele ca persoanele aflate la bordul aeronavei să mai fie în viață sunt minime: ”Nu cred că pasagerii mai sunt în viață”.


Conform cotidianului francez L’Equipe, Emiliano Sala a plecat cu un avion privat de pe aeroportul din Nantes cu direcția Cardiff, unde urma să semneze contractul cu noua sa formație. Însă, aeronava a pierdut contactul cu controlul traficului aerian și a dispărut de pe radar în jurul orei 21:00 (ora României).

Emiliano Sala într-un duel aerian pentru balon cu Presnel Kimpembe într-un meci FC Nantes - PSG
Emiliano Sala într-un duel aerian pentru balon cu Presnel Kimpembe într-un meci FC Nantes – PSG

Tragedie pentru atacantul care îi face loc lui George Țucudean la Nantes

Posibilitatea unei tragedii aviatice în care să fie implicat Emiliano Sala, atacantul care i-ar putea face loc lui George Țucudean la FC Nantes, i-a pus pe jar pe apropiații argentinianului care așteaptă vești de la echipele care au început căutărișle în zona în care aeronava a dispărut de pe radar.

Avionul privat a plecat luni seară de la Nantes și era așteptat să ajungă în jurul orei 22:00 la Cardiff, dar acesta nu a mai apărut în Țara Galilor. După mai multe ore de așteptare, poliția din Guernsey a dat un comunicat de presă în care anunță că operațiunea de căutare și salvare este în curs de desfășurare și la eleparticipă două elicoptere și bărci de salvare. Pe de altă parte, paza de coastă britanică a anunțat că a făcut căutări la fața locului cu elicopterul, dar nu a găsit nimic. Căutările au reînceput în această dimineață.

Luni la prânz, FC Nantes a anunțat transferul lui Emiliano Sala la Cardiff City și a postat pe contul de Twitter o fotografie în care golgeterul din Ligue 1 își ia la revedere de la foștii colegi, printre care și portarul român Ciprian Tătărușanu. Mutarea lui Sala i-a făcut pe jurnaliștii francezi să anunțe că la ”canari” va ajunge George Țucudean, atacantul formației CFR Cluj.

Prima măsură luată de clubul FC Nantes după apariția acestei informații a fost să-și amâne meciul pe care urma să-l dispute marți seară cu formația Entente Sannois Saint-Gratien în 16-imile de finală ale Cupei Franței.