Tragedie pentru sportul românesc în timpul Olimpiadei. A murit Nicolae Mărăşescu!

Nicolae Mărăşescu a încetat din viaţă duminică la vîrsta de 78 de ani. Fostul antrenor de atletism a suferit un stop cardiac, iar medicii n-au mai reuşit să-l resusciteze.

Fostul secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului era internat la secţia de terapie intensivă a spitalului Bagdasar-Arseni de mai mult timp. În luna iulie a acestui an, Nicolae Mărăşescu a fost operat din cauza unor bacterii luate în spital. Mărăşescu a trecut printr-un adevărat calvar în ultimul an.

Totul a început în 2015, cînd a suferit o banală operaţie la genunchi. Intervenţia a mers prost, iar Nicolae Mărăşescu a pierdut mult sînge şi a stat în comă timp de două săptămîni. Atunci s-a molipsit cu două bacterii rezistente la antibiotice, Ionacianic şi Klebsiella, ce i-au fost fatale în ziua de 7 august, 2016.

Nicolae Mărăşescu s-a născut pe 12 noiembrie 1937, la Bucureşti. A practicat atletismul, fiind legitimat la clubul Steaua. Ca sportiv a cîştigat titlul naţional în proba de ştafetă 4 x 100 de metri. A practicat antrenoratul timp de 43 de ani. printre foştii săi elevi îi enumerăm pe Natalia Andrei, Fiţa Lovin, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Sorin Matei şi Petru Drăgoescu.