News

Tragedie rutieră în Bacău. Un adolescent de 17 ani și un tânăr de 30 de ani au murit pe loc

Un accident grav a avut loc luni dimineața în județul Bacău. Două persoane, un adolescent de 17 ani și un tânăr de 30 de ani, au murit pe loc după ce mașina în care se aflau a lovit un cap de pod.
03.01.2022 | 09:41
Tragedie rutiera in Bacau Un adolescent de 17 ani si un tanar de 30 de ani au murit pe loc
ADVERTISEMENT

Tragedie în debut de săptămână în județul Bacău. Un adolescent de 17 ani și un tânăr de 30 de ani au murit pe loc, luni dimineață, după ce conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de deplasare.

Două persoane au murit pe loc, iar alte două au fost rănite, în Bacău. Mașina lor a intrat într-un cap de pod

Din primele informații, cumplitul accident a avut loc pe Drumul Național Bacău-Moinești, în dreptul localității Ardeoani.

ADVERTISEMENT

În urma impactului violent cu un cap de pod, şoferul în vârstă de 30 de ani şi un pasager de 17 ani au murit pe loc.

O a treia victimă a primit ajutor medical la faţa locului, iar un adolescent de 16 ani a fost transportat la spital.

ADVERTISEMENT

”În autoturism erau 4 persoane dintre care 1 persoană s-a autoevacuat și 3 persoane încarcerate: 1 persoana încarcerată (sex masculin, 16 ani) politraumatizat, preluat de SMURD Moinești și predat la CPU Moinești, 1 persoană încarcerată (sex masculin, 30 ani) – conducător auto declarat decedat, 1 persoană încarcerată (sex masculin, 17 ani) – declarat decedat”, a precizat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

”În acest moment (n.r. ora 6:30) circulația se desfășoară alternativ, pe un fir, pe Drumul Național 2G, Bacău-Moinești, mai exact în dreptul localității Ardeoani, județul Bacău, după ce conducătorul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a impactat un cap de pod”, a declarat Alexandru Andronache, de la centrul Infotrafic.

ADVERTISEMENT

Infotrafic, atenționare pentru șoferi: vizibilitate redusă din cauza ceții

Participanții la trafic au de a face în această perioadă cu o problemă majoră. În lipsa zăpezii și a poleiului, ceața este principalul inamic.

Ceața afectează vizibilitatea în trafic sub 100-150 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzilor A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea.

ADVERTISEMENT

Mai este semnalată ceață pe mai multe artere rutiere din județele Alba, Brașov, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea, dar și în municipiul București, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri.

”Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

De asemenea, recomandăm șoferilor ca înainte de a porni în călătorie, să se intereseze cu privire la starea părții carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să reducă viteza, folosind frâna de motor”, precizează Poliția Română.

ADVERTISEMENT