Nicio categorie

TRAGEDIE! Un pilot a murit la debut în raliul Dakar!

DRAMĂ în raliul de anduranţă Dakar după doar 3 zile de la startul competiţiei care se desfăşoară în America de Sud. Pilotul polonez Michal Hernik a decedat în timpul etapei a 3-a, care s-a...
Autor: Marian Popovici | 07.01.2015 | 09:16
TRAGEDIE! Un pilot a murit la debut în raliul Dakar!

DRAMĂ în raliul de anduranţă Dakar după doar 3 zile de la startul competiţiei care se desfăşoară în America de Sud. Pilotul polonez Michal Hernik a decedat în timpul etapei a 3-a, care s-a desfăşurat între San Juan şi Chilecito, în Argentina. 

Hernik, în vîrstă de 39 de ani a concurat la categoria Moto, fiind la prima participare în Raliul Dakar. Presa spaniolă scrie că Michal Hernik a murit la kilometrul 206, la ora locală 16:00. Conform unui comunicat dat de organizatori, un elicopter l-a găsit pe pilot fără suflare la aproximativ 300 de metri în afara traseului.

Autorităţile spun că pe trupul pilotului nu s-au găsit urme de accident, însă etapa a fost una desfăşurată în condiţii dificile cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Este al 5-lea deces de cînd raliul Dakar a fost mutat în America de Sud în anul 2009. În această cursă şi-au mai pierdut viaţa, Pascal Terry în 2009, Joger Martinez Boero în 2012, Thomas Bourgin în 2013 şi Eric Palante anul trecut.

hernik

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!