News

Tragedii în serie pe litoralul românesc. Trei bărbați s-au înecat la Eforie și Saturn

Debut negru de săptămână pe litoralul românesc al Mării Negre. Trei bărbați de 23, 28 și 48 de ani au murit înecați, luni, în stațiunile Eforie și Saturn.
08.08.2022 | 15:00
Tragedii in serie pe litoralul romanesc Trei barbati sau inecat la Eforie si Saturn
Trei bărbați de 23, 28 și 48 de ani au murit înecați, luni, pe litoralul românesc. Sursa foto: ziare.com
ADVERTISEMENT

Zi neagră pe litoral. Trei bărbaţi au murit înecaţi: doi în staţiunea Eforie și unul la Saturn.

Trei bărbați de 23, 28 și 48 de ani au murit înecați, luni, pe litoralul românesc. Tragediile, produse la Eforie și Saturn

Au fost valuri și curenți puternici în ultimele ore pe litoral. Din păcate, există și turiști care nu respectă recomandările salvamarilor și ignoră steagul roşu arborat.

ADVERTISEMENT

Prima victimă a zilei a fost în Saturn. Un tânăr de 23 ani din Suceava, venit chiar azi la mare, a intrat în apă cu un prieten. Erau curenți puternici care l-au tras în larg. A înghițit foarte multă apă și nu a mai putut ajunge la mal.

În ciuda eforturilor medicilor, tânărul nu a mai răspuns procedurilor de resuscitare și a fost declarat decedat.

ADVERTISEMENT

Câteva ore mai târziu, militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină în Eforie Nord, în zona hotelului Citadel. Două persoane au fost scoase din mare de către salvamari.

E vorba de doi bărbați, unul în vârstă de 28 de ani, din județul Ialomița, iar cel de-al doilea în vârstă de 48 de ani, din județul Dâmbovița Aceștia nu au răspuns favorabil manevrelor de resuscitare și au fost declarați decedați.

ADVERTISEMENT

Tot luni, salvatorii au intervenit și în stațiunea Jupiter. Aici, o persoană a fost scoasă din mare de către cetățeni. Din fericire, persoana este conștientă, cooperantă, fiind preluată de echipajul SAJ si transportată la spital, scrie replicaonline.ro.

Mesajul autorităților pentru turiști: ”Nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine!”

Pentru a încerca să evite situații precum cele de luni, în care se pierd vieți omenești, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa adresează cetăţenilor rugămintea de a respecta măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe timpul desfăşurării unor activităţi recreative, specifice acestei perioade, astfel:

ADVERTISEMENT
  • nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine
  • scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului
  • respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi
  • folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie
  • evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci; nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte
  • evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente
  • nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare
  • nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheați sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă
ADVERTISEMENT