News

Tragedii rutiere în Vrancea și Dâmbovița. Trei morți după coliziuni violente între mașini și TIR-uri

Două tragedii rutiere asemănătoare au avut loc, luni, în Vrancea și Dâmbovița. Trei morți au rezultat după coliziuni violente care au avut loc între mașini și TIR-uri.
13.03.2023 | 16:35
Tragedii rutiere in Vrancea si Dambovita Trei morti dupa coliziuni violente intre masini si TIRuri
Accident rutier mortal cu două persoane decedate în Vrancea. Sursa foto: ISU Vrancea / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un nou debut tragic de săptămână pe șoselele din România. Trei oameni și-au pierdut viața, în Vrancea și în Dâmbovița, după ce mașinile în care se aflau au intrat în coliziune cu TIR-uri.

Accidente mortale în Vrancea și Dâmbovița. Trei oameni au murit după coliziuni similare între mașini și TIR-uri

Accidentul din județul Vrancea a fost raportat la 112 în jurul orei 13:40. Acesta a avut loc la ieșirea din localitatea Dumbrăveni spre Buzău. În zonă, un TIR și un autoturism care circulau pe DN 2 / E 85 au intrat în coliziune.

ADVERTISEMENT

În accident au fost implicate 4 persoane. Inițial, una a rămasă încarcerată. Echipajul de descarcerare sosit la fața locului a acționat pentru extragerea persoanei rămase încarcerate, care din nefericire prezenta leziuni incompatibile cu viața.

De asemenea, alte două persoane care au suferit răni grave au fost preluate și transportate la spital de echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, iar pentru cea de-a treia persoană a fost declarat decesul.

ADVERTISEMENT

”Astăzi (n.r. luni) la ora 13.40 SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru un accident rutier pe E 85 localitatea Dumbrăveni, implicate un autoturism și un TIR. La solicitare se deplasează un echipaj Saj de urgență tip C2 cu medic și un echipaj Saj de urgență tip B 1 cu medic. La locul accidentului se identifică patru victime, sex masculin. Două persoane sunt decedate.

A treia victimă 55 ani, conștientă, cu traumatism la coloană vertebrală se monitorizează, stabilizează și e transportată la UPU Focșani. A patra victimă cu politraumatism prin accident rutier este preluată de echipajul SAJ tip C2 și transportată la UPU”, informează SAJ Vrancea, conform Monitorul de Vrancea.

ADVERTISEMENT

Ulterior, IPJ Vrancea a venit cu informații în plus legate de victime. Persoanele decedate sunt doi bărbaţi de 71 şi respectiv 49 de ani, ambii din Bucureşti. ”În urma producerii accidentului rutier, conducătorul auto, un bărbat de 71 ani, şi unul dintre pasagerii din spate, un bărbat de 49 ani, ambii din Bucureşti, au decedat. Alţi doi bărbaţi, de 62 şi respectiv 66 ani, au fost răniţi şi preluaţi de ambulanţe”, a precizat instituția.

Accident mortal produs și în Dâmbovița

Tot la orele după-amiezii, un alt accident mortal a avut loc în județul Dâmbovița. Pe raza comunei I.L. Caragiale, pe DN 72, o coliziune violentă s-a produs între un autoturism și un TIR.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns rapid Detașamentul Moreni cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD și Detașamentul Târgoviște cu o autospecială pentru descarcerare, iar SAJ DB cu un echipaj.

Echipajele de intervenție au găsit la locul impactului două persoane rănite, încarcerate, din care una inconștientă, iar una conștientă. Imediat au fost demarate operațiuni pentru descarcerarea victimelor și acordarea primului ajutor medical.

Din păcate, șoferul autoturismului a decedat, iar pasagera din autoturism este și ea rănită. În prezent, polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier.

ADVERTISEMENT