Sport

Tragere la sorţi baraj Europa League 2022-2023. Cum arată tabloul meciurilor din primăvara europeană

Luni a avut loc tragerea la sorţi pentru barajul de calificare în optimile de finală din Europa League 2022-2023. Care este programul meciurilor.
07.11.2022 | 14:17
Tragere la sorti baraj Europa League 20222023 Cum arata tabloul meciurilor din primavara europeana
Luni are loc tragerea la sorţi pentru barajul din Europa League
ADVERTISEMENT
07-11-2022
12:01

Meciurile din barajul Europa League 2022-2023

RB Salzburg – AS Roma

Sevilla – PSV

Bayer Leverkusen – AS Monaco

Ajax – Union Berlin

Şahtior Doneţk – Rennes

Sporting Lisabona – Midtjylland

Juventus – Nantes

Barcelona – Manchester United

Zoltan Gera, fost jucător la Ferencvaros, WBA sau Fulham, este ambasadorul finalei Europa League de la Budapesta şi va efectua tragerea la sorţi.

De la ora 14:00 a început tragerea la sorţi pentru barajul de calificare în optimile de finală din Europa League 2022-2023.

VEZI AICI LIVE VIDEO TRAGEREA LA SORŢI

Se anunţă un baraj de foc în Europa League, după ce nume grele ale continentului au retrogradat în această competiţie, la finalul fazei grupelor din Champions League. Barcelona, Juventus sau Ajax au ajuns în a doua competiţie continentală, unde sunt aşteptate, printre altele, de Manchester United sau AS Roma.

Cum arată cele două urne pentru tragerea la sorţi a barajului din Europa League 2022-2023

În urna capilor de serie se vor regăsi echipele care s-au clasat pe locul 2 în faza grupelor din Europa League. Acestea vor avea avantajul că vor juca meciurile din manşa retur pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

URNA 1: PSV, Rennes, AS Roma, Union Berlin, Manchester United, Midtjylland, Nantes, AS Monaco

Urna a doua este formată din cele opt formaţii care au terminat pe locul 3 în faza grupelor Champions League. Barcelona va juca pentru al doilea sezon consecutiv barajul pentru calificarea în optimile de finală din Europa League.

URNA 2: Ajax, Bayer Leverkusen, Barcelona, Sporting Lisabona, RB Salzburg, Şahtior Doneţk, Sevilla, Juventus

ADVERTISEMENT

Când are loc tragerea la sorţi pentru barajul din Europa League 2022-2023

Tragerea la sorţi pentru barajul din Europa League va avea loc luni, de la ora 14:00, la Nyon. Evenimentul va fi transmis în direct pe canalul oficial de YouTube al UEFA, dar şi pe site-ul forului continental.

Există o singură condiţie la tragerea la sorţi pentru barajul din Europa League 2022-2023. Echipele din acelaşi campionat nu pot fi împerecheate, astfel că nu putem avea duelurile AS Roma – Juventus sau Bayer Leverkusen – Union Berlin.

ADVERTISEMENT

Când se joacă meciurile din barajul Europa League 2022-2023. Ce echipe sunt calificate direct în optimile de finală

Meciurile din barajul de calificare în optimile de finală ale Europa League se vor disputa pe 16 februarie 2023 (manşa tur) şi pe 23 februarie 2023 (manşa retur).

Cele opt câştigătoare ale meciurilor din baraj se vor califica în optimile de finală. Aici sunt aşteptate de cele opt câştigătoare ale grupelor din Europa League.

ADVERTISEMENT

Echipele calificate în optimile de finală ale Europa League: Arsenal, Fenerbahce, Betis Sevilla, Union Saint-Gilloise, Real Sociedad, Feyenoord, Freiburg, Ferencvaros

Tragerea la sorţi pentru optimile de finală din Europa League va avea loc pe 24 februarie 2023, de la ora 14:00. Partidele din această fază a competiţiei sunt programate pe 9 şi 16 martie 2023.

ADVERTISEMENT