Fotbal intern

Tragere la sorţi Cupa României. Cu cine joacă FCSB, CFR Cluj şi Dinamo în 16-imi. Tabloul complet

18.09.2018 | 17:04
Tragere la sorţi Cupa României. CFR - FCSB în 16-imi? Imagine dinaintea finalei din 2017 - 2018

Marţi va avea loc tragerea la sorţi pentru şaisprezecimile Cupei României, la Casa Fotbalului, de la ora 17:00, după cum a informat Federaţia Română de Fotbal. Conform împerecherii din urne, putem avea parte de meciuri foarte tari în această fază, iar un exemplu de derby poate fi chiar CFR Cluj – FCSB.

UPDATE. A început tragerea la sorţi:

FCSB – Unirea Alba Iulia
Viitorul – Concordia Chiajna
FC Botoşani – FC Voluntari
Dinamo – Dacia Unirea Brăila
UTA Arad – FC Poli Iaşi
Sporting Lieşti – CS Mioveni
Chindia – CFR Cluj
Universitatea Cluj – Progresul Spartac
Sportul Snagov – Universitatea Craiova
Bucovina Rădăuți – Gaz Metan Mediaș
Luceafărul Oradea – Astra Giurgiu
Academica Clinceni – Hermannstadt
Energeticianul – Csikszereda Miercurea Ciuc
ASU Poli – Sepsi
CSM Slatina – Dunărea Călărași
Rapid – Turris Turnu Măgurele

Toate partidele din această fază se vor disputa într-o singură manşă, pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul trecut. Jocurile din cadrul şaisprezecimilor Cupei României vor avea loc în perioada 24-30 septembrie cu începere de la ora 16:30, urmând ca programul meciurilor televizate să fie ulterior anunţat.


FRF a realizat componenţa fiecărui urne pentru tragerea la sorţi în funcţie de parcursul cluburilor din stagiunea precedentă. După ce campioana României, CFR Cluj, a fost eliminată în 16-imi în sezonul trecut de către FC Botoşani, în urma loviturilor de departajare şi a fost introdusă în urna B. Asta înseamnă că va cădea cu un club din prima urnă şi ca exemple de potenţiali adversari sunt FCSB, Craiova, Viitorul sau Dinamo, echipe care în ediţia 2017 – 2018 au ajuns până în faza optimilor.

Marţi, tragerea la sorţi Cupa României

Cele două urne pentru tragerea la sorți sunt următoarele:
URNA A – echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent

1. SC FC FCSB SA
2. U Craiova 1948 Club Sportiv SA
3. AFC Astra
4. CS Gaz Metan Mediaș
5. FC Viitorul SA
6. SC Dinamo 1948 SA
7. AFC Botoșani
8. CSM Politehnica Iași
9. AFC Hermannstadt
10. CS Mioveni
11. AS FC Universitatea Cluj

URNA B – celelalte echipe care s-au calificat în faza şaisprezecimilor de finală

1. FC CFR 1907 Cluj SA
2. ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe
3. AFC Dunărea 2005 Călărași
4. CS Concordia Chiajna
5. SC FC Voluntari SA
6. ACS FC Academica Cliceni
7. CS Sportul Snagov SA
8. AFC UTA Arad
9. ACS Energeticianul
10. ASU Poli Timișoara
11. CS Luceafărul Oradea
12. ACS Dacia Unirea Brăila
13. AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele
14. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
15. AFC Unirea 1924
16. CSM Bucovina Rădăuți
17. CS Sporting Liești
18. AFC Progresul 1944 Spartac
19. Fotbal Club Rapid
20. CSM Slatina

Până în acest moment se ştiu doar 31 dintre cele 32 de echipe care participă la tragerea la sorţi, urmând ca ultima să se decidă în meciul programat marţi, de la ora 15:00, dintre Flacăra Moreni şi Chindia Târgovişte. Conform FRF, în cazul calificării în „16”-imi, Chindia Târgoviște va fi repartizată în urna A. Dacă Flacăra Moreni se va impune în meciul rămas de disputat, atunci va completa urna B.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat şi regulile înainte de a se alege meciurile din 16-imi: “Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Tragere la sorţi Cupa României. CFR - FCSB în 16-imi. Imagine cu trofeul câştigat de campioana României în urmă cu doi ani de zile, după o finală câştigată în faţa lui FC Dinamo Bucureşti, pe 17 mai 2016
Tragere la sorţi Cupa României. CFR – FCSB în 16-imi. Imagine cu trofeul câştigat de campioana României în urmă cu doi ani de zile,

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalatiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza şaisprezecimilor de finală se întalnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitate si cu acordul celeilalte echipejocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă”, scrie FRF.RO.