Sport

Tragere la sorți dificilă pentru România la Mondial! Primul turneu fără Cristina Neagu cu șanse minime la sferturi

România face parte din grupa C a Campionatului Mondial de Handbal, care se va desfășura în luna decembrie, în Spania. "Tricolorele" au avut parte de o tragere dificilă, iar echipa noastră are șanse mici la sferturile de finală.
13.08.2021 | 16:45
Tragere la sorti dificila pentru Romania la Mondial Primul turneu fara Cristina Neagu cu sanse minime la sferturi
ADVERTISEMENT

Naționala feminină de handbal pleacă pentru prima dată în ultimul deceniu fără Cristina Neagu la un turneu final. Mondialul din Spania se va desfășura între 2 și 19 decembrie, iar tragerea la sorți nu a fost una norocoasă pentru noi.

Tragere la sorți dificilă pentru România la Mondial!

România va fi din nou într-o grupă cu Norvegia, campioana europeană en-titre. Celelalte două echipe vor fi mai accesibile: două formații din Asia (locul 3 și locul 4), Kazahstanul și Iran sau Hong Kong.

ADVERTISEMENT

Grupele de la Campionatul Mondial de Handbal: 

Grupele CM 2021
Grupele CM 2021

România, în luptă cu Norvegia, Olanda și Suedia pentru două locuri în sferturile de finală!

Cel mai probabil nu va exista nicio emoție în ceea ce privește calificarea din grupele preliminare, în condițiile în care merg mai departe primele trei clasate, cu România având șansa a doua după nordice.

Însă, ghinionul vine din împerecherea grupelor preliminare. În grupa D sunt repartizate naționalele Olandei (campioana mondială en-titre) și Suedia, alături de o echipă din America de Nord (posibil Puerto Rico) și locul 5 din Asia.

ADVERTISEMENT

Astfel, în grupa principală II, România se va lupta pentru unul din cele două locuri calificante cu Norvegia, Olanda și Suedia. O misiune foarte dificilă pentru selecționata lui Adi Vasile, care nu se va putea baza nici pe Cristina Neagu.

Fără Cristina Neagu la turneul final!

Superstarul naționalei noastre a decis să nu mai joace niciun meci la națională în 2021 și să revină cu forțe proaspete pentru anul 2022. Interul stânga a pus umărul la calificarea la CM, obținută în dauna Macedoniei de Nord.

ADVERTISEMENT

Pentru România, acest turneu final poate însemna începutul unei reconstrucții. După ce în ultimii ani, importanța formei în care se află Cristina Neagu era hotărâtoare pentru rezultatele naționalei, de această dată România trebuie să se descurce și fără interul stânga.

Alte jucătoare trebuie să își asume rolul de lider și cu siguranță turneul final din decembrie va oferi mai multe răspunsuri despre ceea ce urmează la naționala României după retragerea Cristinei Neagu.

ADVERTISEMENT

Adi Vasile: “Sunt câteva modificări pe care le-am făcut, câteva fete care nu vor mai fi la lot”

Selecționerul Adi Vasile spune că vor exista schimbări în lot: ”Sunt câteva modificări pe care le-am făcut, câteva fete care nu vor mai fi la lot, Cristina Neagu va reveni doar la anul … Vom avea multe jucătoare tinere, pe care trebuie să le facem să creadă de la etapă la etapă și să le pregătim să atingă un vârf de formă la borna ”intermediară” Paris 2024.

Obiectivul meu este să abordăm fiecare meci la victorie, să credem că putem să-l câștigăm. Cea mai mare onoare este să joci cu România pe spate, să reprezinți țara și istoria, iar lucrurile de la care trebuie să plecăm sunt sacrificul pentru a juca la națională și foamea de rezultate pentru națională”, a spus selecționerul.

“Meciul cu Norvegia de la Turneul Preolimpic a fost unul dintre cele mai bune ale României pe faza de atac”

Cât despre adversari, Adi Vasile susține că România trebuie să fie pregătită și pentru un alt tip de handbal, jucat de echipele asiatice: ”Ne-am întâlnit constant cu Norvegia și îmi place să jucăm împotriva celor mai buni.

Mă inspir mult din handbalul lor, sunt aceea echipă pe care toată lumea vrea să o bată. Meciul cu Norvegia de la Turneul Preolimpic a fost unul dintre cele mai bune ale României pe faza de atac, gândindu-ne la câte goluri am reușit să le marcăm pe atacul pozițional. Evident, nemaifiind Cristina, lucrurile se vor schimba. 

Handbalul asiatic este diferit de ce se joacă în Europa, dacă ne gândim la Korea și Japonia au jucătoare extrem de rapide, foarte scunde față de ceea ce suntem noi obișnuiți. Trebuie să fim pregătiți pentru un alt tip de handbal, cu alte idei, alte caracteristici, pe care vom fi nevoiți să-l contracarăm”, a spus selecționerul.

România joacă două meciuri până

Turneul final se va desfășura între 2 și 19 decembrie. Până atunci, România va avea de disputat două meciuri în preliminariile Euro 2022. Pe 6 octombrie la Râmnicu Vâlcea vine naționala Insulelor Feroe, iar pe 10 octombrie jucăm la Viena împotriva Austriei.

  • 32 de echipe vor participa la Campionatul Mondial de Handbal
  • 25 de participări la CM de handbal are România (singura națiune care nu a lipsit niciodată de la competiție)
ADVERTISEMENT