Sport

Patricia Țig – Naomi Osaka, primul meci pe arena Philippe Chatrier la Roland Garros 2021. Organizatorii au anunțat programul de duminică

Trei din cele cinci românce prezente pe tabloul principal de la Roland Garros au avut parte de o tragere la sorți extrem de dificilă.
29.05.2021 | 16:24
Patricia Tig  Naomi Osaka primul meci pe arena Philippe Chatrier la Roland Garros 2021 Organizatorii au anuntat programul de duminica
ADVERTISEMENT
29-05-2021
13:21

Patricia Țig - Naomi Osaka, primul meci pe Philippe Chatrier la Roland Garros 2021. Și Ana Bogdan joacă duminică

Organizatorii au anunțat programul primei zile la Roland Garros 2021, în care sunt programate să joace două jucătoare din România. Patricia Țig și Ana Bogdan sunt programate de la ora 12:00 a României, în chiar primele jocuri ale zilei.

Patricia Țig o va înfrunta pe Naomi Osaka, locul 2 mondial, în primul joc al acestei ediții pe arena Philippe Chatrier. Ana Bogdan are o partidă ceva mai accesibilă, împotriva italiencei Elisabetta Cocciaretto. 

Sorana Cîrstea, Irina Bara și Irina Begu și Mihaela Buzărnescu sunt celelalte patru jucătoare din România care sunt calificate pe tabloul principal al acestei ediții de la Roland Garros. Bara a venit din calificări.

Cea mai bună jucătoare din țara noastră, Simona Halep, a fost nevoită să renunțe la turneul de Grand Slam din capitala Franței, după accidentarea suferită la Roma.

În schimb, cinci jucătoare vor intra în turul întâi, Irina Begu, Patricia Țig, Sorana Cîrstea, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan. Tot aici poate ajunge și Irina Bara, care va juca vineri în ultimul tur al calificărilor.

ADVERTISEMENT

Româncele, tragere la sorți cu ghinion la Roland Garros

Tragerea la sorți a tabloului de la Roland Garros a fost una extrem de dificilă pentru trei dintre româncele care vor lua startul la al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Astfel, Irina Begu o va avea adversară în primul tur pe multipla campioană americană Serena Williams, cap de serie numărul 7, cea care este la doar un trofeu de a egala recordul de 24 de titluri de Grand Slam deținuț de Margaret Court.

ADVERTISEMENT

O partidă la fel de dificilă în runda inaugurală va avea și Patricia Țig, aceasta urmând să dea piept cu a doua favorită a competiției, japoneza Naomi Osaka.

Ana Bogdan e cea mai norocoasă

Nici Sorana Cîrstea nu a scăpat de numele grele din circuitul WTA: Aflată într-o formă foarte bună de la începutul anului, sportiva din Târgoviște se va duela pentru un loc în turul secund cu britanica Johanna Konta, cap de serie numărul 19.

ADVERTISEMENT

Deși abia s-a refăcut după ce s-a accidentat la Billie Jean King Cup, Mihaela Buzărnescu s-a înscris la Roland Garros, acolo unde va debuta împotriva olandezei Arantxa Rus. Învingătoarea din acest meci va juca în turul doi cu Serena Williams sau Irina Begu.

Cea mai norocoasă la tragerea la sorți a fost Ana Bogdan, care va întâlni o jucătoare venită din calificări, acolo unde România o mai are în cursă doar pe Irina Bara.

ADVERTISEMENT

Legendele pe aceeași parte de tablou

Pe tabloul masculin, cei mai mari trei tenismeni ai ultimilor ani, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer se află pe aceeași parte de tablou și nu vor putea să se întâlnească în marea finală.

Djokovic debutează cu americanul Tenys Sandgren, Nadal cu australianul Alexei Popyrin, iar Federer cu un jucător venit din calificări. O întâlnire Djokovic – Federer e posibilă în sferturi, iar un duel între învingătorul de acolo și Nadal ar putea avea loc în semifinale.

Pe jumătatea cealaltă de tablou se află noile staruri ale tenisului mondiale. Este vorba de germanul Alexander Zverev, austriacul Dominic Thiem, grecul Stefanos Tsitsipas și rusul Daniil Medvedev.

ADVERTISEMENT