Sport

Meciurile optimilor Ligii Campionilor. PSG – Real Madrid este şocul fazei. ”Galacticii” fac scandal după repetarea tragerii la sorți

Faza grupelor din Liga Campionilor a ajuns la final şi ştim echipele calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor. În primăvară, Lionel Messi se va duela cu Cristiano Ronaldo.
13.12.2021 | 18:21
Meciurile optimilor Ligii Campionilor PSG  Real Madrid este socul fazei Galacticii fac scandal dupa repetarea tragerii la sorti
Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi vor fi cu ochii pe tragerea la sorţi a optimilor Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT
13-12-2021
16:22

Real Madrid critică UEFA după reluarea tragerii la sorți

Real Madrid este cea mai defavorizată echipă în urma deciziei UEFA de a repeta tragerea la sorți a optimilor de finală ale Champions League. ”Galacticii” au picat prima dată cu Benfica Lisabona, iar la a doua extragere au dat peste PSG.

”A fost surprinzător, regretabil și foarte greu de înțeles având în vedere milioanele de fani care așteptau tragerea la sorți, precum și întreaga lume a sportului”, a declarat Emilio Butragueno, directorul de relații internaționale al ”galacticilor”, conform Marca.

”Vom veni la meciurile cu PSG cu tot entuziasmul, conștienți de ce înseamnă această competiție pentru acest club și pentru fanii noștri. Suntem conștienți de dificultatea adversarului și de jucătorii pe care îi au, dar avem încredere că echipa va face două meciuri mari. Sperăm să fim la tragerea la sorți pentru sferturile de finală”, a mai spus Butragueno.

13-12-2021
14:05

Tabloul optimilor de finală ale Ligii Campionilor

VEZI AICI TRAGEREA LA SORŢI ÎN FORMAT LIVE VIDEO

  • RB Salzburg – Bayern Munchen
  • Sporting Lisabona – Manchester City
  • Benfica – Ajax
  • Chelsea – Lille
  • Atletico Madrid – Manchester United
  • Villarreal – Juventus
  • Inter – Liverpool
  • PSG – Real Madrid

După gafa de la prima tragere la sorţi, UEFA a revenit şi a anulat programul iniţial stabilit. Acum are loc o a doua tragere la sorţi a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

13-12-2021
12:46

UEFA va organiza o nouă tragere la sorţi a optimilor Ligii Campionilor

UEFA a anunţat oficial că tragerea la sorţi a optimilor Ligii Campionilor va avea loc din nou, de la ora 16:00, după controversa legată de bila cu Manchester United, care nu a fost folosită la extragerea pentru Atletico Madrid.

13-12-2021
11:01

Programul meciurilor din optimi

VEZI AICI TRAGEREA LA SORŢI ÎN FORMAT LIVE VIDEO

  • Benfica – Real Madrid
  • Villarreal – Manchester City
  • Atletico Madrid – Bayern Munchen
  • RB Salzburg – Liverpool
  • Inter – Ajax
  • Sporting – Juventus
  • Chelsea – Lille
  • PSG – Manchester United

La a doua extragere, Andrei Arshavin, invitat să scoată bilele din urnă, a scos numele lui Manchester United şi l-a plasat lângă Villarreal. Cele două echipe s-au întâlnit în faza grupelor, astfel că nu puteau să fie împerecheate. Fostul internaţional rus a mai scos o bilă din urnă, de această dată cu numele lui Manchester City.

A început ceremonia tragerii la sorţi pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor.

13-12-2021
06:50

Azi aflăm tabloul optimilor din Liga Campionilor

Luni, de la ora 13:00, va avea loc tragerea la sorţi pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor. 

  • CAPII DE SERIE: Manchester City (Grupa A), Liverpool (Grupa B), Ajax (Grupa C), Real Madrid (Grupa D), Bayern Munchen (Grupa E), Manchester United (Grupa F), Lille (Grupa G), Juventus (Grupa H)
  • URNA A 2-A: PSG (Grupa A), Atletico Madrid (Grupa B), Sporting Lisabona (Grupa C), Inter (Grupa D), Benfica (Grupa E), Villarreal (Grupa F), RB Salzburg (Grupa G), Chelsea (Grupa H)
08-12-2021
22:07

Ştim cele 16 echipe calificate în optimile Ligii Campionilor

După meciurile de am aflat 15 dintre cele 16 echipe calificate în optimile Ligii Campionilor. Ultima a fost aflată după disputarea partidei Atalanta – Villarreal, amânată pentru joi din cauza ninsorii. Spaniolii au câștigat spectaculos la Bergamo, scor 3-2, și au terminat pe locul 2 în Grupa F, după Manchester United. Tragerea la sorţi va avea loc luni, 13 decembrie, de la ora 13:00.

  • CAPII DE SERIE: Manchester City (Grupa A), Liverpool (Grupa B), Ajax (Grupa C), Real Madrid (Grupa D), Bayern Munchen (Grupa E), Manchester United (Grupa F), Lille (Grupa G), Juventus (Grupa H)
  • URNA A 2-A: PSG (Grupa A), Atletico Madrid (Grupa B), Sporting Lisabona (Grupa C), Inter (Grupa D), Benfica (Grupa E), Villarreal/Atalanta (Grupa F), RB Salzburg (Grupa G), Chelsea (Grupa H)

În barajul pentru calificarea în optimile Europa League vor merge următoarele echipe:

  • RB Leipzig, FC Porto, Borussia Dortmund, Sheriff Tiraspol, Barcelona, Villarreal, Sevilla, Zenit Sankt Petersburg

32 de echipe s-au luptat, în grupele Ligii Campionilor, pentru 16 locuri în optimile de finală. Ştim deja numele a 12 dintre echipele care şi-au asigurat prezenţa în următoarea fază a competiţiei.

Când are loc tragerea la sorţi pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor. Miercuri aflăm ultimele echipe calificate

Tragerea la sorţi pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor va avea loc luni, 13 decembrie, de la ora 13:00. Evenimentul va fi organizat la Nyon, însă reprezentanţii echipelor calificate nu vor putea să fie prezenţi, din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În urna capilor de serie se vor afla echipele care au terminat pe primul loc în faza grupelor. Acestea au avantajul că vor juca pe teren propriu manşa retur din optimi.

  • CAPII DE SERIE: Manchester City (Grupa A), Liverpool (Grupa B), Ajax (Grupa C), Real Madrid (Grupa D), Bayern Munchen (Grupa E), Manchester United (Grupa F), câştigătoarea Grupei G, Chelsea/Juventus (Grupa H)
  • URNA A 2-A: PSG (Grupa A), Atletico Madrid (Grupa B), Sporting Lisabona (Grupa C), Inter (Grupa D), Barcelona/Benfica (Grupa E), Villarreal/Atalanta (Grupa F), locul 2 Grupa G, Chelsea/Juventus (Grupa H)
ADVERTISEMENT

*ordinea finală pentru echipele trecute cu albastru va fi stabilită după meciurile de miercuri

Conform regulamentului, echipele care au făcut parte din aceeaşi grupă nu se pot întâlni în optimile de finală. În plus, formaţii din aceeaşi ţară nu pot juca împreună în această fază a competiţiei.

Meciurile tur din optimile de finală sunt programate pe 15-16 şi 22-23 februarie 2022, în timp ce partidele retur se vor juca pe 8-9 şi 15-16 martie 2022. La fel ca în preliminarii, regula golului marcat în deplasare nu mai este folosită.

ADVERTISEMENT

Pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, fiecare echipă va primi un bonus de 9.600.000 de euro din partea UEFA.

Posibil duel de foc în optimile de finală: PSG – Manchester United sau Messi – Ronaldo

Putem avea câteva meciuri de foc în optimile de finală, însă un duel între PSG şi Manchester United ar putea să fie capul de afiş al acestei faze. După ce şi-au schimbat echipele în vară, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo s-ar putea duela din nou în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci direct dintre cele două staruri a avut loc în faza grupelor din sezonul trecut. Pe 8 decembrie 2020, pe “Camp Nou”, Juventus a învins-o pe Juventus, scor 3-0, iar starul portughez şi-a trecut numele pe lista marcatorilor cu două goluri.

În martie vom avea ultima tragere la sorţi a sezonului din Liga Campionilor

Pe 18 martie 2022, la Nyon, va avea loc tragerea la sorţi pentru sferturile de finală, iar cu această ocazie se vor face împerecherile şi pentru meciurile din semifinale.

Sferturile de finală se vor juca pe 5-6 aprilie 2022 (turul) şi pe 12-13 aprilie 2022 (returul). Semifinalele sunt programate pe 26-27 aprilie 2022 (turul) şi pe 3-4 mai 2022 (turul).

Finala se va juca pe 28 mai 2022, pe stadionul “Krestovsky” din Sankt Petersburg. Arena a mai fost gazdă a unor meciuri de la Cupa Confederaţiilor 2017, Campionatul Mondial 2018 şi EURO 2020.

ADVERTISEMENT
Tags: