Sport

Tragere la sorţi optimile de finală Champions League. Tabloul complet al partidelor din Liga Campionilor

După terminarea fazei grupelor, Champions League ajunge în optimile de finală. Cum arată programul complet al meciurilor din primăvara europeană.
07.11.2022 | 13:18
Tragere la sorti optimile de finala Champions League Tabloul complet al partidelor din Liga Campionilor
Când are loc tragerea la sorţi pentru optimile de finală din Champions League
ADVERTISEMENT
07-11-2022
10:49

Meciurile din optimile de finală ale Champions League

PSG – Bayern Munchen

Inter – FC Porto

Borussia Dortmund – Chelsea

Eintracht Frankfurt – Napoli

AC Milan – Tottenham

Liverpool – Real Madrid

Club Brugge – Benfica

RB Leipzig – Manchester City

Manşa tur este programată pentru 14, 15, 21 şi 22 februarie 2023, în timp ce returul se va disputa pe 7, 8, 14 şi 15 martie 2023.

Hamit Altintop, ambasadorul finalei Champions League de la Istanbul, va efectua tragerea la sorţi pentru optimile de finală.

La ora 13:00, la Nyon, a început tragerea la sorţi pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor. Până când va începe evenimentul propriu-zis, organizatorii vor prezenta cele 16 echipe calificate.

VEZI AICI LIVE VIDEO EVENIMENTUL

02-11-2022
22:02

Urnele valorice pentru tragerea la sorţi a optimilor de finală din Champions League

La finalul meciurilor de miercuri ştim toate cele 16 echipe calificate în optimile de finală ale Champions League, implicit şi componenţa celor două urne valorice.

URNA 1: Napoli, FC Porto, Bayern Munchen, Chelsea, Manchester City, Tottenham, Real Madrid, Benfica

URNA 2: Liverpool, Club Brugge, Inter, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt, RB Leipzig, PSG, AC Milan

Tragerea la sorţi pentru optimile de finală din Champions League va avea loc luni, de la ora 13:00, la Nyon şi va fi transmisă la TV de Digi Sport.

Faza grupelor din Champions League se apropie de final, cu ultimele meciuri programate miercuri. Se ştiu deja 14 dintre cele 16 echipe calificate, ultimele enigme venind din Grupele E şi F.

Când are loc tragerea la sorţi pentru optimile de finală din Champions League

Dacă faza grupelor se va încheia oficial miercuri, 2 noiembrie, fanii echipelor calificate în optimile de final din Champions League mai au de aşteptat până la aflarea adversarilor din primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorţi pentru optimile de finală din Champions League va avea loc luni, 7 noiembrie, la Nyon. Evenimentul va începe la ora 13:00 şi va fi transmis în direct de Digi Sport, iar cele 16 echipe vor fi împărţite în două urne.

Urnele pentru tragerea la sorţi din optimile de finală ale Champions League

Câştigătoarele celor opt grupe din Champions League vor fi în urna capilor de serie, în timp ce restul echipelor se vor afla în urna a doua. Acestea din urmă vor juca manşa tur din optimile de finală pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

URNA CAPILOR DE SERIE: Napoli, FC Porto, Bayern Munchen, Chelsea, Manchester City, Tottenham / alte două echipe vor ajunge aici miercuri

URNA A 2-A: Liverpool, Club Brugge, Inter, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt / alte trei echipe vor ajunge aici miercuri

ADVERTISEMENT

Real Madrid este deja calificată din Grupa F, însă după meciurile de miercuri va afla în ce urnă se va afla. De asemenea, PSG şi Benfica, care şi-au asigurat biletele pentru optimi, aşteaptă duelurile cu Juventus, respectiv Maccabi Haifa pentru a-şi afla locul în cele două urne. În Grupa E, AC Milan şi RB Salzburg se vor lupta de la distanţă pentru locul 2.

Când se joacă meciurile din optimile de finală ale Ligii Campionilor

Meciurile din manşa tur a optimilor de finală sunt programate să se joace pe 14, 15, 21 şi 22 februarie 2023. Partidele retur se vor disputa pe 7, 8, 14 şi 15 martie 2023.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorţi pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor va avea loc pe 17 martie 2023, în timp ce meciurile sunt programate pentru 11-12 aprilie 2023 (manşa tur) şi 18-19 aprilie 2023 (manşa retur).

Tot pe 17 martie 2023 va avea loc şi tragerea la sorţi pentru semifinalele Champions League. Partidele din această fază se vor juca pe 9-10 mai 2023 (manşa tur) şi pe 16-17 mai 2023 (manşa retur).

Finala Champions League este programată să se dispute pe 10 iunie 2023. Marele meci se va juca pe stadionul “Ataturk” din Istanbul, care a mai fost gazda finalei din sezonul 2004-2005.

ADVERTISEMENT
Tags: