Sport

Tragere la sorți play-off Campionatul Mondial din 2022. Una dintre Italia și Portugalia rămâne acasă! Video

Vineri, de la ora 18:00, este programată tragerea la sorţi pentru play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial din 2022. Italia și Portugalia sunt principalele două naționale care tremură pentru prezența în Qatar.
26.11.2021 | 18:35
Tragere la sorti playoff Campionatul Mondial din 2022 Una dintre Italia si Portugalia ramane acasa Video
Tragerea la sorți play-off Campionatul Mondial din 2022. Când își joacă Italia sau Portugalia ultima șansă de a merge în Qatar. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
26-11-2021
16:35

Cine va juca finalele pe teren propriu

La Zurich s-a tras la sorți și cine va disputa acasă meciurile din finalele care vor avea loc pe 29 martie. Așadar, avantajul terenului propriu îl vor avea învingătoarele din semifinala 2, 3 și 6. Prin urmare, în ultimul act vor fi gazde Țara Galilor/Austria, Rusia/Polonia și Portugalia/Turcia.

26-11-2021
16:25

Semifinalele din barajul de calificare la Cupa Mondială

S-au stabilit cele șase semifinale ale play-off-ului de calificare la Campionatul Mondial din Qatar, care se vor juca pe 24 martie 2022. Portugalia – Turcia este derby-ul acestei faze. Vestea și mai importantă este însă că una din ultimele două campioane europene vor rămâne acasă. Italia și Portugalia sunt pe aceeași partă de tablou și, dacă își vor câștiga meciurile din semifinale, se vor întâlni în ultimul act. Finalele se vor juca pe 29 martie 2022.

Traseul A

  • Scoția – Ucraina
  • Țara Galilor – Austria

Traseul B

  • Rusia – Polonia
  • Suedia – Cehia

Traseul C

  • Italia – Macedonia de Nord
  • Portugalia – Turcia

Europa va mai trimite trei selecționate la Campionatul Mondial din Qatar. Ele vor fi determinate prin intermediul unui turneu de baraj. Naționala Italiei și cea a Portugaliei sunt marile surprize din acest play-off.

Ultimele două campioane europene nu au reușit să se califice direct la turneul final de anul viitor, dar au șansa să fie capi de serie la tragerea la sorți pentru play-off-ul care se va juca în martie 2022.

ADVERTISEMENT

„Squadra Azzurra” și reprezentativa condusă din teren de Cristiano Ronaldo vor beneficia astfel de un atu extrem de important. În semifinale, care se dispută într-o singură manșă, cele două naționale vor disputa meciurile pe teren propriu. – Vezi VIDEO cu tragerea la sorți

Tragere la sorți play-off Campionatul Mondial din 2022. Când își află adversarele Italia, Portugalia sau Suedia

Din prima urnă valorică mai fac parte încă patru naționale obișnuite în ultimii ani cu turneele finale. Alături de Italia și Portugalia se află reprezentativele Suediei, Rusiei, Țării Galilor și Scoției.

ADVERTISEMENT

Urna a doua valorică este și ea bine reprezentată. Aici se află Turcia, Polonia, Macedonia și Ucraina. Austria și Cehia au fost și ele repartizate în a doua urnă, după ce au obținut biletele la baraj prin intermediul Ligii Națiunilor.

Tragerea la sorți pentru turneul de baraj are loc în Elveția, la Zurich. Cele șase echipa din prima urnă  vor da piept cu cele din urna a doua. Excepție fac Rusia și Ucraina, care nu pot fi adversare în această fază eliminatorie.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarele din penultimul act vor juca în finalele din play-off, care se vor desfășura tot într-o singură gazdă. Pentru meciul decisiv, țara gazdă va fi stabilită în urma tragerii la sorți.

Așadar, la turneul final din Qatar vor mai merge alte trei naționale europene, pe lângă cele zece deja calificate: Olanda, Spania, Germania, Franța, Anglia, Belgia, Croația, Serbia, Elveția și Danemarca.

ADVERTISEMENT

Semifinalele play-off-ului de calificare la Cupa Mondială sunt programate pentru 24 martie 2022, în timp ce meciurile din ultimul act se vor juca pe 29 martie 2022.

Urnele pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial din Qatar

I. (Joacă semifinala pe teren propriu)

  • Țara Galilor
  • Italia
  • Scoția
  • Rusia
  • Portugalia
  • Suedia

II.

  • Turcia
  • Austria
  • Cehia
  • Ucraina
  • Polonia
  • Macedonia de Nord

Super duelurile care pot avea loc în barajul de calificare la Cupa Mondială. Ronaldo vs. Lewandowski ar fi cea mai tare înfruntare din semifinale

Campionatul Mondial are putea rămâne fără câteva vedete importante în Qatar, având în vedere numele grele care participă la acest baraj. Turneul final nu poate rămâne doar fără ultimele două campioane ale Europei, ci și fără Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Zlatan Ibrahimovic sau Gareth Bale.

Primele derby-uri ar putea apărea încă din semifinale, acolo unde cel mai tare meci ar fi probabil cel dintre Portugalia și Polonia, meci care i-ar avea ca protagoniști pe Cristiano Ronaldo și pe Robert Lewandowski. Un alt super duel poate fi și între Italia și Turcia sau Suedia și Ucraina.

ADVERTISEMENT