Sport

Tragere la sorţi play-off Champions League. CFR Cluj şi-a aflat posibila adversară. Îl poate înfrunta pe Nicolae Stanciu

CFR Cluj înfruntă Young Boys Berna în turul trei preliminar al Champions League, dar până atunci, luni, de la ora 13:00, va avea loc tragerea la sorți pentru play-off.
02.08.2021 | 12:45
Tragere la sorti playoff Champions League CFR Cluj sia aflat posibila adversara Il poate infrunta pe Nicolae Stanciu
CFR Cluj înfruntă Young Boys Berna în turul trei preliminar al Champions League, dar până atunci va avea loc tragerea la sorți pentru play-off. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
02-08-2021
10:05

CFR Cluj şi-a aflat adversara din faza play-off a Ligii Campionilor. Tabloul complet, conform tragerii la sorţi

A început tragerea la sorţi de la Nyon, iar CFR Cluj va afla în câteva minute ce echipă va înfrunta în faza play-off a Ligii Campionilor, în cazul în care trece de Young Boys.

În cazul în care va pierde în faţa elveţienilor, campioana României merge în faza play-off a Europa League. Tragerea la sorţi pentru a doua competiţie europeană are loc de la ora 14:00 a României.

Ruta campioanelor

FC Salzburg – Brondby

CFR Cluj / Young Boys – Ferencvaros / Slavia Praga

Malmo / Rangers – Olympiacos / Ludogoreţ

Steaua Roşie Belgrad / Sheriff Tiraspol – Dinamo Zagreb / Legia Varşovia

Ruta noncampioanelor

AS Monaco / Sparta Praga – Genk / Şahtar Doneţk
Spartak Moscova / Benfica – PSV Eindhoven / FC Midtjylland

  • Meciurile tur sunt programate pe 17/18 august, iar cele retur pe 24/25 august

CFR Cluj a rămas singura reprezentantă a României în cupele europene și până acum şi-au asigurat deja prezenţa în grupele Conference League.

În cazul în care vor fi eliminați de campioana Elveției, clujenii vor ajunge în play-off-ul Europa League.

ADVERTISEMENT

Când va avea loc tragerea la sorți a play-off-ului din Champions League

Fără doar și poate visul cel mare pentru CFR Cluj este accederea îna faza grupelor Champions League, dar până acolo mai sunt două tururi extrem de dificile, iar luni, 2 august, de la ora 13:00, va avea loc tragerea la sorți pentru play-off.

Campioana României va ajunge acolo dacă va trece de Young Boys Berna, formația care sezonul precedent o elimina cu mult scandal din Europa League, cu o victorie obținută cu ajutorul arbitrilor în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

În play-off, cu meciuri la 17 și 18 august – turul și 24 și 25 august – returul, CFR Cluj nu va avea statut de cap de serie pe ruta campioanelor și va avea parte de un adversar teribil de greu în încercarea de a ajunge în grupele celei mai importante competiții intercluburi.

Posibilii adversari ai lui CFR Cluj în play-off-ul Ligii Campionilor

Capi de serie

  • FC Salzburg (Austria)
  • Dinamo Zagreb (Croația) / Legia Varșovia (Polonia)
  • Ferencvaros (Ungaria) / Slavia Praga (Cehia)
  • Olympiacos (Grecia) / Ludogoreț Razgrad (Bulgaria)
ADVERTISEMENT

Urna 2

  • CFR Cluj (România) / Young Boys Berna (Elveția)
  • Steaua Roșie Belgrad (Serbia) / Sheriff Tiraspol (Moldova)
  • Malmo FF (Suedia) / Rangers (Scoția)
  • Brondby IF (Danemarca)

CFR Cluj s-ar putea duela cu Nicolae Stanciu

În urna capilor de serie se vor afla formațiile FC Salzburg (Austria) și învingătoarele partidelor Dinamo Zagreb (Croația) – Legia Varșovia (Polonia), Ferencvaros (Ungaria) – Slavia Praga (Cehia) și Olympiacos (Grecia) – Ludogoreț Razgrad (Bulgaria).

ADVERTISEMENT

Se remarcă faptul că dacă ar ajunge în play-off, CFR Cluj ar putea avea meciuri cu formații unde sunt legitimați jucători români. Este vorba de Slavia Praga (Nicolae Stanciu) și Ludogoreț Razgrad (Claudiu Keșeru și Dorin Rotariu).

De asemenea, trupa lui Marius Șumudică s-ar putea reîntâlni cu Dinamo Zagreb, croații eliminând CFR Cluj în sezonul precedent, la loviturile de departajare, în turul doi preliminar al Champions League.

Ruta noncampioanelor

Capi de serie

  • KRC Genk (Belgia) / Shakhtar Donetsk (Ucraina)
  • Spartak Moscova (Rusia) / Benfica (Portugalia)

Urna 2

  • AS Monaco (Franța) / Sparta Praga (Cehia)
  • PSV Eindhoven (Olanda) / FC Midtjylland (Danemarca)

Parcursul lui CFR Cluj până în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

CFR Cluj a pornit aventura europeană în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, unde s-a duelat cu Borac Banja Luka. După 3-1 în Gruia, campioana României a fost învinsă în Bosnia, scor 1-2, dar  a obţinut calificarea datorită golului marcat de Alex Chipciu în minutul 118.

În turul 2 preliminar, CFR Cluj a avut o misiune mai facilă, însă a avut emoţii în prima manşă cu Lincoln Red Imps, câştigată cu 2-1, după ce campioana Gibraltarului a condus la pauză. Pe teren propiu, clujenii s-au impus fără emoţii, scor 2-0, şi  au obţinut calificarea în turul 3.

În cazul în care CFR Cluj nu va reuși să treacă de Young Boys Berna în turul trei preliminar din Champions League, campioana României va ajunge în play-off-ul Europa League, iar tragerea la sorți pentru această fază va avea loc luni, 2 august, de la ora 14:00.

ADVERTISEMENT
Tags: