Sport

Tragerea la sorţi a 16-imilor din Europa League. Lazio – Sevilla, duel de foc! Cu cine va juca Arsenal şi Chelsea

17.12.2018 | 14:27
Tragerea la sorti a 16imilor din Europa League Lazio  Sevilla duel de foc Cu cine va juca Arsenal si Chelsea

Luni, 17 decembrie, are loc tragerea la sorţi a 16-imilor de finală din Europa League. Tragerea are loc de la ora 14:00 în localitatea elveţiană Nyon. Echipele au fost împărţite în două urne: capi de serie şi outsideri. În prima categorie intră cele 12 câştigătoare de grupe din Europa League plus patru dintre cele mai bine clasate echipe dintre cele opt locuri 3 din grupele Champions League.

UPDATE, ora 14:00 / A început tragerea la sorţi a 16-imilor de finală din Europa League.

Viktoria Plzen – Dinamo Zagreb

Club Brugge – RB Salzburg

Rapid Viena – Inter

Slavia Praga – Genk

FK Krasnodar – Bayer Leverkusen

FC Zurich – Napoli

Malmo – Chelsea

Şahtior Doneţk – Eintracht Frankfurt

Celtic – Valencia

Rennes – Betis Sevilla

Olympiacos – Dinamo Kiev

Lazio – Sevilla

Fenerbahce – Zenit Sankt Petersburg

Sporting – Villarreal

BATE Borisov – Arsenal

Galatasaray – Benfica


Câştigătoarea Europa League va juca şi sezonul viitor direct în grupele Champions League. În această postură s-au aflat, de la introducerea acestei noi reguli, Manchester United şi Atletico Madrid, însă numai englezii au beneficiat, pentru că nu ocupaseră la final de sezon loc de Champions League. Atletico Madrid a terminat sezonul trecut pe 2, deci obţinuse automat loc în grupele Champions League.

Live Stream tragerea la sorţi a 16-imilor din Europa League

Conform regulamentelor UEFA nu pot juca împreună echipe care s-au aflat în acceaşi grupă de calificare sau echipe care provin din aceeaşi ţară. Partidele tur vor avea loc pe 27 februarie, iar returul o săptămână mai târziu. În deplasare vor juca toate echipele extrase din urna capilor de serie.

Tragerea la sorţi 16-imi Europa League. Două urne; capi de serie şi outsideri. Turul 27 februarie, returul pe 6 martie
Tragerea la sorţi 16-imi Europa League. Două urne; capi de serie şi outsideri

În grupa capilor de serie ai Europa League se află: Arsenal, Chelsea, Betis Sevilla, Dinamo Zagreb, Dinamo Kiev, Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen, Genk, Salzburg, FC Sevilla, Villarreal şi Zenit, adică 12 câştigătoare de grupe în această competiţie plus Benfica Lisabona, Napoli, Inter şi Valencia, cele patru provenind din locurile 3 din Champions League.

Finala Europa League se va juca în Azerbaidjan, la Baku

În urna outsiderilor se află celelate patru echipe sosite din Champions League: Club Brugge, Galatasaray, Şahtior Doneţk şi Viktoria Plzen şi ocupantele locurilor 2 în grupele Europa League: Lazio, Rapid Viena, BATE Borisov, Rennes, Malmo, Slavia Praga, Celtic Glasgow, FK Krasnodar, Olympiakos Pireu, Fenerbahce, FC Zurich, Sporting Lisabona.

Baku - locul finalei 2019 Europa League. A candidat şi pentru finala Champions League şi va găzdui şi meciuri de la CE 2020
Baku – locul finalei 2019 Europa League. A candidat şi pentru finala Champions League

Finala Europa League va avea loc pe 29 mai la Baku, în capitala Azerbaidjanului, pe stadionul Olimpic. Baku a fost câştigătorul unei selecţii de trei oraşe candidate, în afara capitalei Azerbaidjan mai aflându-se în cursă Sevilla, cu celebrul stadion Sanchez Pizjuan, unde Steaua a scris pe 7 mai 1986 cea mai frumoasă pagină din istoria fotbalului românesc, câştigarea Cupei Campionilor Europeni şi stadionul Vodafone Park din Istanbul.

Este ediţia jubiliară sub noua denumire

Stadionul Olimpic din Baku, unde vor avea loc şi meciuri din cadrul turneului final al CE 2020, are o capacitate de 69.870 de locuri. Baku a făcut parte şi din rândul oraşelor care au candidat la organizarea finalei Champions League 2019, dar aici a câştigat noul stadion al lui Atletico Madrid, Wanda Metropolitano.

Aceasta este cea de-a 58 ediţie a celei de-a doua competiţii europene intercluburi şi totodată ediţia jubiliară, cu numărul 10, de când numele de Cupa UEFA a fost schimbat în Europa League. În ultimii ani, conducerea UEFA a căutat să ducă şi Europa League la alţi parametri economici, pentru a creşte valoarea competiţiei ş interesul din partea participantelor.