Fotbal international

Tragerea la sorți a grupelor pentru EURO 2020 va avea loc la București. Tot ce trebuie să știi despre turneul final, echipele calificate și grupele posibile

17.11.2019 | 10:52
Tragerea la sorți a grupelor pentru EURO 2020 va avea loc la București. Tot ce trebuie să știi despre turneul final, echipele calificate și grupele posibile
Tragerea la sorți. Sursă foto: express.co.uk
ADVERTISEMENT

Tragerea la sorți a grupelor pentru Euro 2020 va avea loc la București, 30 noiembrie, la Romexpo. Aleksander Ceferin, președintele UEFA, va participa la eveniment și va fi implicat în mai multe acțiuni precum plantarea a sute de copaci în București alături de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.


 • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,06 este cota pentru “1 solist” la meciul Serbia – Ucraina. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Tragerea la sorți pentru EURO 2020. În București vor fi organizate 4 meciuri

În București vor fi organizate 4 meciuri la EURO 2020, 3 în grupe și unul în optimile de finală, iar tragerea la sorți a grupelor de la turneul final va fi organizată tot în capitală. Se știu deja primele 16 naționale calificate la Campionatul European, iar România chiar dacă nu s-a calificat direct la turneul final mai are o șansă la baraj. Toate cele 24 de echipe calificate vor fi împărțite în 6 grupe de câte 4 echipe, iar țările gazdă trebuie să joace minim două meciuri pe teren propriu. Echipele calificate la Campionatul European din 2020 până acum sunt:

 1. Germania
 2. Suedia
 3. Spania
 4. Finlanda
 5. Italia
 6. Anglia
 7. Cehia
 8. Olanda
 9. Rusia
 10. Belgia
 11. Franța
 12. Polonia
 13. Ucraina
 14. Turcia
 15. Croația
 16. Austria
 17. Portugalia
ADVERTISEMENT

Împărțirea echipelor în urnele valorice

Până acum se cunoaște doar o singură țară gazdă care nu va participa la EURO 2020 și anume naționala de fotbal a Azebaijanului. Echipele naționale vor fi repartizate în urnele valorice, în funcție de mai multe criterii:

 1. Locul ocupat în grupă
 2. Puncte
 3. Golaveraj
 4. Goluri înscrise
 5. Goluri înscrise în deplasări
 6. Numărul victoriilor
 7. Numărul de victorii din deplasare
 8. Numărul de cartonașe primite
 9. Poziția din clasamentul UEFA Nations League

Cum pot arăta grupele:

 • Grupa A: Italia
 • Grupa B: Rusia, Danemarca
 • Grupa C: Olanda, România
 • Grupa D: Anglia, Scoția
 • Grupa E: Spania, Irlanda
 • Grupa F: Germania, Ungaria
ADVERTISEMENT

În cazul în care selecționata lui Cosmin Contra se va califica la turneul final, România va pica în grupă cu Olanda, iar motivul este că țările gazdă trebuie să joace minim două meciuri pe teren propriu. La tragerea la sorți a grupelor care se va ține la București va fi prezent și Gianni Infantino, șeful UEFA, dar și președinții tuturor confederațiilor din lume. EURO 2020 va începe pe data de 12 iunie la Roma, meciurile din grupe se vor termina pe data de 24 iunie, iar finala va avea loc pe 12 iulie și se va desfășura pe Wembley în Londra.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
 • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
 • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri