Fotbal international

Tragerea la sorți a meciurilor din optimile de finală ale Europa League. Meciuri tari pentru românii rămași în competiție VIDEO

22.02.2019 | 14:06
Tragere la sorți optimi Europa League. Are loc vineri, 22 februarie, ora 14:00, la Nyon

Vineri, 22 februarie a avut loc la Nyon, sediul UEFA, tragerea la sorți a meciurilor din cadrul optimilor de finală ale Europa League. Partidele se vor desfășura pe datele de 7 și 14 martie, de la orele binecunoscute, 20:00 și  22:00. După această fază se va ajunge la o egalizare a raporturilor dintre cele două competiții europene intercluburi, în sensul în care și UEFA League se va afla, ca și Champions League, la nivelul sferturilor de finală, fără decalaje. Acestea au fost necesare, întrucît în Europa League, după încheierera fazei grupelor, s-a început etapa eliminatorie cu 16-imile de finală, nu cu optimile, ca în Champions League.


OPTIMILE EUROPA LEAGUE

Chelsea – Dinamo Kiev
Eintracht – Inter Milano
GNK Dinamo – Benfica
Napoli – Salzburg
Valencia – Krasnodar
Sevilla – Slavia Praga
Arsenal – Rennes
Zenit – Villareal


Europa League a devenit mult mai atractivă, nu numai ca urmare a creșterii substanțiale a valorii premiilor încasate de cluburi, dar, mai ales, prin faptul că echipa care câștigă trofeul va merge în următoarea ediție a cupelor europene direct în grupele Champions League. Această decizie se menține și deci, inclusiv la finalul acestei ediții, învingătoarea ar putea beneficia de acest mare avantaj, de care până acum, în cele două ediții disputate după acest sistem, s-a folosit doar Manchester United, învingătoare în urmă cu două sezoane, chiar la implementarea acestei hotărâri a UEFA.

Live Stream tragerea la sorți a optimilor de finală Europa League

Tragerea la sorți a optimilor de finală din Europa League va putea fi urmărită în direct pe canalele Digi Sport 1 și Eurosport 2, cu începere de la ora 14:00. Spre deosebire de faza anterioară, când au existat două urne valorice, în prima aflându-se capii de serie, în cealaltă outsiderii, acum va fi o singură urnă, din care se vor extrage numele echipelor. Încă un lucru important este faptul că nu există restricții ca echipele din aceeași țară să cadă între ele.

Tragere la sorți optimi Europa League. Acestea sunt cele 16 echipe calificate
Tragere la sorți optimi Europa League. Acestea sunt cele 16 echipe calificate

Astfel am putea avea încă din această fază derbyuri gen Chelsea – Arsenal sau Inter – Napoli, Villarreal – Valencia, toate echipe care țintesc foarte departe în această ediție, mai ales cele două grupări engleze, care se bat pentru locul 4 și în Premier League între ele și cu Manchester United. Puteți urmări în direct tragerea la sorți a partidelor din optimile de finală Europa League și accesând site-ul FANATIK.RO, unde o veți avea în format LIVE VIDEO.

Surprizele au fost Slavia Praga, Rennes și Krasnodar

În faza optimilor au ajuns, cu mici excepții, echipele favorite. Arsenal a anulat repede acel 0-1 din Belarus, Chelsea nu a avut probleme cu Malmo, la fel Inter și Napoli. Singurele rezultate mai puțin scontate au fost succesul, mai ales la ce scor, al Slaviei Praga la Genk și calificările lui Rennes la Sevilla și Krasnodar la Leverkusen, după egaluri pe teren propriu în prima manșă. Dar iată care sunt echipele calificate în optimi: Chelsea, Arsenal, Inter, Napoli, Villarreal, FC Sevilla, Valencia, Salzburg, Slavia Praga, Dinamo Zagreb, Benfica Lisabona, Dinamo Kiev, FK Krasnodar, Rennes, Zenit Sankt Petersburgși Eintracht Frankfurt.

Tags: