Fotbal international

Tragerea la sorţi a optimilor de finală din Champions League! Manchester United – PSG şi Liverpool – Bayern! Cu cine joacă Real Madrid

17.12.2018 | 13:18
Tragerea la sorti a optimilor de finala din Champions League Manchester United  PSG si Liverpool  Bayern Cu cine joaca Real Madrid

Luni, de la ora 13:00, va avea loc tragerea la sorţi pentru optimile de finală din Champions League, programată la Nyon. Cele 16 echipe calificate au fost împărţite în două urne, una a echipelor care au terminat pe primul loc în faza grupelor, cealaltă a formaţiilor care au ocupat locul al doilea. Real Madrid este echipa care a câştigat trofeul în ultimele trei sezoane consecutive.

UPDATE, ora 13:00 / A început tragerea de sorţi a optimilor de finală Champions League.

Schalke 04 – Manchester City

Atletico Madrid – Juventus

Manchester United – PSG

Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund

Lyon – FC Barcelona

AS Roma – FC Porto

Ajax – Real Madrid

Liverpool – Bayern Munchen


Din Urna 1 fac parte echipele Borussia Dortmund, FC Barcelona, PSG, FC Porto, Bayern Munchen, Manchester City, Real Madrid şi Juventus. În Urna 2 se regăsesc Atletico Madrid, Tottenham Hotspur, Liverpool, Schalke 04, Ajax, Lyon, AS Roma şi Manchester United. Meciurile din manşa tur se vor disputa în datele de 12-13 şi 19-20 februarie, în timp ce returul este programat pentru 5-6 şi 12-13 martie.

Live Stream tragerea la sorţi a optimilor de finală din Champions League

Pentru tragerea la sorţi a optimilor Ligii Campionilor, UEFA foloseşte două criterii. În această fază nu se pot întâlni două echipe de aceeaşi ţară. Al doilea criteriu este că formaţiile care au evoluat în aceeaşi grupă nu pot juca una împotriva alteia în optimile de finală. Pe lista marilor absenţe se regăsesc Inter, Napoli sau Benfica, echipe care nu au prins primăvara europeană în Liga Campionilor, dar vor juca în 16-imile de finală din Europa League. Echipele din Urna 1 vor juca primul meci în deplasare în faza optimilor de finală.

Tragerea la sorţi a optimilor de finală din Champions League Live video. Finala se joacă la Madrid
Tragerea la sorţi a optimilor de finală din Champions League Live video. Finala se joacă la Madrid

După faza optimilor de finală, UEFA va mai efectua o singură tragere la sorţi. Pe 15 martie 2019, de la ora 13:00, echipele care vor trece de optimile de finală îşi vor afla adversarii pentru sferturile de finală şi semifinale. Meciurile pentru sferturile de finală sunt programte pe 9-10 aprilie (turul) şi 16-17 aprilie (returul), în timp ce partidele pentru semifinalele UEFA Champions League se vor juca pe 30 aprilie-1 mai (turul) şi 7-8 mai (returul). Finala Ligii Campionilor este programată pe 1 iunie 2019 şi va fi găzduită de stadionul „Wanda Metropolitano” din Madrid.