Fotbal intern

Avem din nou „Derby de România” în semifinalele Cupei. Când se joacă manşa tur din Dinamo – FCSB

15.06.2020 | 16:07

Tragerea la sorți a partidelor din semifinalele Cupei României va avea loc miercuri, 10 iunie, de la ora 11:00, la Casa Fotbalului.


UPDATE, 15 iunie, ora 16:08 / FRF a stabilit programul partidelor din prima manșă a semifinalelor Cupei României. Astfel, meciul Sepsi OSK – Poli Iași va avea loc miercuri, 24 iunie, iar derby-ul Dinamo – FCSB se va disputa joi, 25 iunie. Ambele întâlniri vor începe la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 10 iunie, ora 11:50 / „Nu e adversarul pe care mi l-am dorit. Cred că nici FCSB nu și-a dorit să ne întâlnească. Va fi o dublă mansă în conditii speciale. Probabil că primul meci va fi fără spectatori, însă sperăm ca la al doilea meci să fie permis accesul fanilor.Noi ne-am asumat de la început și am spus că vom trata cu seriozitate Cupa. Am jucat mereu cu cea mai bună echipă. E un trofeu care ne interesează. Era frumoasă o finală FCSB – Dinamo, dar trebuie să ne conformăm. Ne va fi mult mai greu, pentru că nu vom avea suporterii in spate. Eu cred că ne vom califica în finală și vom câștiga trofeul”, a declarat Florin Prunea la Pro X.


UPDATE, 10 iunie, ora 11:40 / Au apărut și primele reacții după tragerea la sorți a semifinalelor Cupei, fază în care vom avea parte din nou de un derby Dinamo – FCSB.

ADVERTISEMENT

„Meci greu pentru ambele echipe. Un meci de tradiție, din păcate se va juca fără spectatori. E unul dintre obiectivele noastre de a câștiga Cupa României. E un meci complicat pentru ambele echipe. Noi avem de pierdut. Suporterii ne împingeau de la spate așa cum au făcut de fiecare dată. Din punctul ăsta de vedere suntem dezavantajați că se joacă fără suporteri, e clar. Să vedem acum unde se vor disputa partidele. Nu știu dacă, jucându-se fără spectatori, se va juca pe Arena Națională. E prematur să vorbim despre lucrul ăsta”, a declarat Ionel Dănciulescu la Digisport.


UPDATE, 10 iunie, ora 11:05 / S-au tras la sorți semifinalele Cupei României: Sepsi Sf. Gheorghe – Poli Iași și Dinamo – FCSB! Turul semifinalelor se va juca pe 24 iunie, iar returul pe 8 iulie. Finala este programată pentru 22 iulie, iar câștigătoarea va merge în primul tur preliminar din Europa League.

ADVERTISEMENT

Dinamo și FCSB se întâlnesc din nou în semifinalele Cupei României după o pauză de 4 ani. În 2016, „câinii roșii” antrenați de Mircea Rednic eliminau FCSB-ul lui Reghecampf după un 0-0 în „Ștefan cel Mare” și 2-2 în returul de pe Arena Națională.


UPDATE, 10 iunie, ora 10:30 / La ora 11:00, la Casa Fotbalului, va începe tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României, fază a competiției în care s-au calificat FCSB, Dinamo, Sepsi Sf. Gheorghe și Poli Iași. FANATIK vă ține la curent în timp real cu desfășurarea evenimentului, care va fi transmis în direct și pe canalele Facebook Cupa României și YouTube FRF TV.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României va avea loc miercuri, 10 iunie

Conform anunțului făcut de FRF, toate cele patru echipe calificate în faza semifinalelor Cupei României vor fi introduse într-o singură urnă la tragerea la sorți, astfel că este poasibil să aven un derby FCSB – Dinamo.

Pe lângă cele două formații bucureștene, în faza semifinalelor au mai ajuns formațiile Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Poli Iași. Echipele se grupează între ele, rezultând două jocuri, care se dispută în sistem tur-retur, prima echipă extrasă fiind organizatoarea jocului tur.

Tragerea la sorți, la care presa nu va avea acces pentru a limita posibilitatea răspândirii virusului SARS-CoV-2, va putea fi urmărit live pe Facebook Cupa României, YouTube FRF TV și la Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

Echipele pot trece pe foaie 20 de jucători

Cele două manșe ale semifinalelor Cupei României vor avea loc pe 24 iunie, respectiv 8 iulie. Programul complet va fi stabilit și comunicat ulterior de FRF, dar variantele luate în calcul pentru finală sunt 15, 18 și 19 iulie.

În conformitate cu decizia Comitetului Executiv din 27 mai, până la finalul sezonului 2019-2020, echipele participante în Cupa României vor putea efectua cinci înlocuiri pe toată durata desfășurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei.

În plus, cluburile participante în competiție pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, cu obligația ca opt dintre aceștia să fie jucători formați la nivel național.

Inițial, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România, Emilian Hulubei, anunțase că s-a luat decizia ca semifinalele Cupei României să se dispute într-o singură manșă.

FC Botoșani vrea să ocupe un loc pentru cupele europene, iar pentru asta antrenorul Marius Croitoru e fan FCSB în Cupa României, un eventual succes al roș-albaștrilor va aduce un loc în plus în cupele europene echipelor din play-off.

ADVERTISEMENT