Fotbal intern

STEAUA. GHINION! Cel mai TARE adversar! Copie à la AJAX! Fanii, o nouă problemă

UPDATE 20:13 / Steaua va juca fără fani meciul retur din turul doi preliminar al Ligii Campionilor cu Trencin. UEFA a sancţionat Steaua cu două meciuri acasă fără suporteri după incidentele...
22.06.2015 | 23:50
STEAUA GHINION Cel mai TARE adversar Copie a la AJAX Fanii o noua problema

UPDATE 20:13 / Steaua va juca fără fani meciul retur din turul doi preliminar al Ligii Campionilor cu Trencin. UEFA a sancţionat Steaua cu două meciuri acasă fără suporteri după incidentele din meciul cu Dinamo Kiev din Liga Europa, încheiat 0-2. În ultimul meci din Liga Europa jucat de Steaua în sezonul trecut, fanii au folosit lasere, au aruncat cu torţe în teren şi au afişat un banner. 

**********************

STEAUA – TRENCIN, 14/15 iulie (Slovacia), 30/1 iulie (Bucureşti)

STEAUA. Steaua şi-a aflat astăzi prima adversară din preliminariile Ligii Campionilor, în turul doi, unde va întîlni pe AS Trencin, campioana Slovaciei. “Roş-albaştrii” se pot considera ghinionişti după această tragere la sorţi. Trencin a făcut în 2015 primul event din istorie, după ce a reuşit să treacă de Zilina în campionat şi de Seneca, la lovituri de departajare, în finala Cupei României.

 Patron este un fost jucător al lui Ajax!

STEAUA. AS Trencin este o echipă fondată în 1992 şi a pornit din liga a treia din Cehoslovacia. Între 1994 şi 1997, Trencin a jucat în liga a doua din Slovacia, iar după ce a reuşit promovarea, în 1997, nu a mai retrogradat niciodată din primul eşalon. Patronul lui Trencin este Tschen La Ling, fost jucător al lui Ajax Amsterdam. La Ling, mijlocaş dreapta, a evoluat pentru Ajax între 1975 şi 1982. A mai fost sub contract cu Panathinaikos, Marseille, Feyenoord şi Den Haag. Are şi 14 selecţii pentru echipa naţională a Olandei pentru care a marcat două goluri. În 2012, AS Trencin a semnat un parteneriat cu Ajax Amsterdam, care este în vigoare în continuare.

Un olandez şi un brazilian, vedetele echipei

 STEAUA. Vedeta lui Trencin este Gino van Kessel, un olandez de 22 de ani, care joacă pentru naţionala din Curacao. Atacantul a venit în iarnă din liga a doua franceză, de la Arles Avignon. Van Kessel este cotat la 750.000 de euro şi a marcat deja şase goluri în primele 14 meciuri pentru slovaci. Valoarea totală a lotului lui AS Trencin este 7,28 milioane de euro. Golgheterul din sezonul trecut a fost brazilianul Jairo, 23 de ani, nouă goluri în 27 de meciuri. Al doilea marcator a fost Haris Hajradinovic, 21 de ani, fotbalist transferat de Gent în iarnă, pentru 350.000 de euro. Tot Gent l-a transferat şi pe unul dintre cei mai promiţători jucători care au evoluat vreodată pentru Trencin: nigerianul Moses Simon, 19 ani, vîndut pentru 800.000 de euro şi cotat acum la patru milioane de euro, conform Transfermarkt.de.

Antrenor de tip Mirel Rădoi

STEAUA. Antrenorul lui AS Trencin, Martin Sevela, are 39 de ani şi, la fel cum este cazul lui Mirel Rădoi, este la prima experienţă managerială. A preluat echipa în 2013, după ce îşi încheiase cariera tot la Trencin, pentru care a jucat 92 de meciuri, ca fundaş central. Sevela este foarte iubit la Trencin, unde a reuşit să aducă primul event din istoria clubului.

Slovacii, eliminaţi de Astra în 2013

STEAUA. AS Trencin nu este la prima dublă împotriva unei echipe din România. În vara lui 2013, slovacii au jucat în turul III al preliminariilor pentru Europa League contra Astrei. Giurgiuvenii au tranşat calificarea încă din manşa tur, din deplasare, cîştigată cu scorul de 3-1. În retur, pe Arena Naţională, s-a terminat la egalitate, scor 2-2. Astra s-a calificat atunci, dar a fost eliminată în play-off de Maccabi Haifa.

Nu se va juca la Trencin: Zilina sau Senica

STEAUA. Partida tur dintre Steaua şi Trencin, care va avea loc pe 14/15 iulie în Slovacia, nu se va juca la Trencin, deoarece stadionul adversarilor “Sihoti” este în curs de modernizare, iar momentan are doar 3.500 de locuri disponibile, din cele 20.000 cîte ar fi avut în mod normal. Cel mai probabil, meciul dintre Trencin şi Steaua se va juca la Zilina, pe Stadion Pod Dubnom, 11.000 de locuri. În cazul în care meciul nu se va putea organiza la Zilina, care va juca şi ea în preliminariile Europa League, partida ar urma să se joace la Senica, pe OMS Arena, 5.000 de locuri.

 …………………………………………………………………………………………………………..

UPDATE. ORA 13:20 / Steaua şi-a aflat adversara din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Campioana României va înfrunta pe campioana Slovaciei, Trencin. Meciul tur se va disputa pe 14 / 15 iulie, în Slovacia, iar returul pe 21/22 iulie, la Bucureşti.

UPDATE. ORA 10:30 / UEFA a anunţat în această dimineaţă urnele geografice în funcţie de care va fi ales adversarul Stelei din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Iată cele şase posibile adversare:

CLICK PE POZA SUS IN GALERIE PENTRU A VEDEA CEI 6 POSIBILI ADVERSARI SI CAND AU LOC MECIURILE!

Dila Gori (Georgia)

ARABII AU FACUT ANUNTUL DE ULTIMA ORA!!! SZUKALA SI SANMARTEAN AU CALE LIBERA SA REVINA LA STEAUA!!!!

AS Trencin (Slovacia)

Milsami Orhei (Moldova)

Fola Esch (Luxemburg)

De asemenea, în urna geografică a Stelei se vor afla şi două dintre cîştigătoarele dublelor din primul tur preliminar. Iată posibile întîlniri din această fază.

ULTIMA ORA!!! 5 stelisti NU au plecat cu echipa in ACEASTA DIMINEATA in cantonamentul din strainatate!!! 

Capi de serie
The New Saints FC (Ţara Galilor)
FC Levadia Tallinn (Estonia)
FC Pyunik (Armenia)
FC Santa Coloma (Andorra)

Outsidere
Crusaders FC (Irlanda de Nord)
B36 Tórshavn (Insulele Feroe)
Lincoln FC (Gibraltar)
SS Folgore (San Marino)

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

TRAGEREA LA SORŢI LIGA CAMPIONILOR. AZI vor avea loc tragerile la sorţi pentru primele două tururi ale cupelor europene. Steaua, în Champions League, FC Botoşani şi Astra, în Europa League, se vor afla în urne. Ulterior, va intra şi ASA Tîrgu Mureş.

TRAGEREA LA SORŢI LIGA CAMPIONILOR. Fotbalul românesc trece printr-o perioadă foarte grea, în care reuşeşte să păstreze tot mai puţini dintre jucătorii de valoare. Cu o ierarhie răvăşită şi de insolvenţă, Liga 1 se va prezenta cu patru echipe pentru următorul drum european, dintre care două debutante, ASA Tîrgu Mureş şi FC Botoşani. CLICK SUS PE POZE PENTRU A VEDEA CUM SUNT STABILITE DE UEFA URNELE DE LA TRAGEREA LA SORTI PENTRU STEAUA PENTRU TURUL 2, TURUL 3 SI PLAY OFF IN LIGA CAMPIONILOR!!!

ULTIMUL TRANSFER AL STELEI TOCMAI E LA BUCURESTI!!! PERLA LIGII 1 A FACUT VIZITA MEDICALA!!! CAND VA FI PREZENTAT OFICIAL!!!!

TRAGEREA LA SORŢI LIGA CAMPIONILOR. După eşecul din sezonul trecut, Steaua nu-şi permite să mai rateze încă un an banii din grupele Ligii Campionilor, în timp ce Astra, lipsită de sprijinul patronului, are nevoie ca de aer de banii care ar veni de la UEFA pentru o calificare în grupele Europa League.

FANATIK vă prezintă traseul pe care l-ar avea de parcurs cele patru formaţii româneşti pînă să ajungă la comoara oferită de forul european. Se anunţă tururi complicate, pline de suspans, şi trageri la sorţi în care cele patru vor aştepta ajutorul divin. Totul începe AZI.

TRAGEREA LA SORŢI LIGA CAMPIONILOR. Steaua e cea mai tare în turul II

TRAGEREA LA SORŢI LIGA CAMPIONILOR. Meciurile din turul doi preliminar al Ligii Campionilor se vor desfăşura pe 14-15 iulie şi 21-22 iulie. La tragerea la sorţi care va avea loc azi, Steaua nu ar avea nici un adversar de care să se teamă. Campioana României este cap de serie, ba, mai mult, intră în urna pentru tragerea la sorţi ca echipa care deţine cel mai bun coeficient dintre toate cele 34 de echipe care vor juca în această fază a competiţiei.

GALERIE FOTO ULUITOARE!!! FANII AU TABARÎT PESTE STELISTI IN CANTONAMENT!!!

TRAGEREA LA SORŢI LIGA CAMPIONILOR. Steaua are un coeficient de 40,259, prin care reuşeşte să o depăşească pe Celtic Glasgow, campioana Scoţiei, care are 39,080, şi este a doua din punct de vedere al coeficientului. Ca un exemplu, cea mai slabă echipă care va fi în urne este campioana din Malta, Hibernians. Dintre echipele din urna outsiderelor, dintre care se va alege adversara Stelei, cea mai bine cotată este TNS, campioana din Ţara Galilor, cu 5,575. Dar această echipă va juca şi în turul I preliminar.

Variante grele: Trencin (Slovacia), Milsami Orhei (Moldova), Astana (Kazahstan), Dila Gori (Georgia), TNS (Ţara Galilor)
Variante medii: Sarajevo (Bosnia Herţegovina), Ventspils (Letonia), Levadia Tallinn (Estonia), Zalgiris Vilnius (Lituania), Rudar Pjevlja (Muntenegru), Vardar Skopje (Macedonia).
Variante uşoare: Piunik Erevan (Armenia), Stjarnan (Islanda), Santa Colomna (Andorra) şi Fola Esch (Luxemburg), Dundalk (Irlanda), Hibernians (Malta)

Turul III, variante complicate

TRAGEREA LA SORŢI LIGA CAMPIONILOR. Tragerea la sorţi pentru turul III preliminar va fi pe 17 iulie, iar meciurile pe 28-29 iulie şi 4-5 august. Şi în această fază a competiţiei, Steaua va fi tot cap de serie, la fel cum se va întîmpla şi ulterior în play-off.

TRANSFERUL ZILEI!!! DE LA FEYENOORD, DIRECT IN LIGA 1!!! PRIMA REACTIE!!!

TRAGEREA LA SORŢI LIGA CAMPIONILOR. În ciuda acestui avantaj, campioana României ar putea avea de înfruntat cîteva echipe foarte puternice. În cazul în care va trece şi de această fază a competiţiei, Steaua ar avea asigurată prezenţa în grupele Europa League, iar dacă va fi eliminată în turul III, campioana României ar juca în faza play-off a Europa League. La această tragere la sorţi, Steaua are nevoie de norocul proverbial despre care vorbesc an de an rivalele. Adversare ar putea fi pe de o parte echipe incomode ca Maccabi Tel Aviv şi Partizan, dar şi campioana Albaniei, Skenderbeu, sau o formaţie calificată surprinzător din turul II preliminar.

Variante grele: Maccabi Tel Aviv (Israel), Lech Poznan (Polonia), Partizan (Serbia), Malmo FF (Suedia).
Variante medii: Molde (Norvegia), Qarabag (Azerbaidjan), Midtjylland (Danemarca).
Variante uşoare: HJK Helsinki (Finlanda), Videoton (Ungaria), Skenderbeu (Albania).

Play-off, sigur dificil

TRAGEREA LA SORŢI LIGA CAMPIONILOR. Tragerea la sorţi pentru play-off va avea loc pe 7 august, iar meciurile se vor juca pe 18-19 august şi 25-26 august. În faza play-off se vor întîlni cele cinci echipe cîştigătoare care intră în turul trei în „Ruta campioanelor”. Cum Steaua are cel de-al patrulea coeficient dintre toate echipele care vor intra în turul III preliminar al Ligii Campionilor, este sigură că în cazul în care se va califica în play-off va fi una dintre cele cinci echipe care vor intra în urna capilor de serie la tragerea la sorţi.

ULTIMA ORA!!! MEGA LOVITURA VERII PENTRU STEAUA!!! SZUKALA SI SANMARTEAN, CELE DOUA TRANSFERURI ALE LUI GIGI PENTRU LIGA CAMPIONILOR!!!

Adversarele vor fi cu siguranţă complicate, mai ales în cazul în care nu se vor produce surprize în precedentele tururi preliminare. Printre posibilele adversare ale Stelei se află şi Ludogoreţ, echipa care i-a eliminat pe „roş-albaştri” în precedentele preliminarii. Iată care ar fi cele mai probabile adversare ale Stelei în faza play-off: APOEL (Cipru), BATE Borisov (Belarus), Ludogoreţ (Bulgaria), Dinamo Zagreb (Croaţia), Maribor (Slovenia).

Cum ar arăta grupa de Ligă

UEFA a pregătit o schimbare importantă în privinţa grupelor Ligii Campionilor din acest sezon. Astfel, capii de serie nu vor mai fi aleşi strict din punct de vedere al coeficientului european al echipelor, ci vor fi alese cele opt cîştigătoare ale primelor opt campionate: Barcelona, Chelsea, Bayern Munchen, Benfica, Juventus, PSG, Zenit şi PSV.

UNUL A SEMNAT, ALTUL A PICAT!!! TOATE INFORMATIILE DE ULTIMA ORA!!!! DESPRE TRANSFERURILE STELEI!!!

TRAGEREA LA SORŢI LIGA CAMPIONILOR. În urma acestei schimbări, Real Madrid, Arsenal şi Atletico Madrid vor fi nevoite să intre în a doua urnă valorică. Astfel, diferenţele între posibilele grupe în care ar putea ajunge sînt destul de mari. Campioana României ar putea ajunge într-o super grupă, care să asigure mulţi bani din televizări şi bilete, dar nu ar lăsa şanse la calificare, sau o grupă mai puţin atractivă ca marketing, dar cu şanse de a prinde măcar locul trei.

Variantă de grupă infernală: Bayern Munchen, Real Madrid, Lyon, Steaua
Variantă de grupă medie: PSG, FC Porto, Galatasaray, Steaua
Variantă de grupă uşoară: Zenit, Dinamo Kiev, Olympiakos, Steaua

Steaua, maestra din preliminarii

Chiar dacă nu se poate lăuda cu foarte multe performanţe pe plan european în ultimii ani, Steaua este foarte redutabilă atunci cînd joacă în preliminariile cupelor europene. O eventuală accedere în grupe acest sezon ar reprezenta cea de-a 12-a calificare consecutivă, prin care şi-ar îmbunătăţi recordul pe care îl deţine din acest punct de vedere între echipele care sînt nevoite să joace în preliminarii. Din 2004 pînă în prezent, Steaua a pierdut doar două duble în tururile preliminare.

Geraldo a semnat cu o echipă din Liga 1! Se va bate la titlu

Prima a fost în sezonul 2005-2006, cînd a fost eliminată de Rosenborg, după 1-1 pe Ghencea şi 2-3 în Norvegia. Dar după acest eşec a urmat şi cea mai bună performanţă a „roş-albaştrilor” după 1989 în cupele europene, accederea în semifinalele Cupei UEFA, unde a fost eliminată dramatic de Middlesbrough. A doua a fost chiar în sezonul precedent, cînd Steaua a fost eliminată de Ludogoreţ, în ciuda faptului că pornea cu prima şansă în play-off. A urmat un parcurs neconvingător în grupele Europa League, deşi începuse fulminant cu o victorie la scor în faţa celor de la Aalborg, 6-0.

FC Botoşani joacă pe 2 iulie

FC Botoşani va intra încă din primul tur preliminar al Europa League, singurul în care va porni din postura de cap de serie. Meciurile vor avea loc pe 2 şi 9 iulie. Moldovenii au reuşit să prindă un loc în preliminarii în ciuda faptului că au terminat pe locul opt, profitînd de faptul că Petrolul şi CFR Cluj sînt în insolvenţă, iar CSU Craiova nu poate evolua în Europa pentru că are mai puţin de trei ani de la înfiinţare. De altfel, nici una dintre echipele calificate dintr-un campionat în preliminariile Europa League nu au terminat mai jos de locul opt. Este doar cazul unora dintre formaţiile venite datorită prestaţiilor din cupe sau a celor care au primit dreptul de a juca în Europa pe criteriul de fair-play, aşa cum este cazul pentru West Ham şi Go Ahead Eagles.

Infernal pentru Super Dan

ASA Tîrgu Mureş a avut un sezon formidabil, la capătul căruia a reuşit în premieră calificarea în cupele europene. După aducerea lui Dan Petrescu în funcţia de antrenor şi un start lansat în campania de achiziţii, ASA intră cu pretenţii foarte mari şi în viitoarea ediţie a Ligii 1. În Europa League, în schimb, mureşenii nu îşi pot face planuri prea mari. Vor intra direct în turul III, cu tragerea la sorţi pe 17 iulie şi meciuri pe 30 iulie şi 6 august. Vor fi cu siguranţă outsideri încă din acea fază, iar pentru a ajunge în grupe ar trebui să treacă de două adversare infernale. În faza de play-off, pe lîngă variantele de adversare deja existente, pentru echipele româneşti ar putea apărea şi unele dintre formaţiile cu un coeficient bun dintre cele eliminate din turul III al Ligii Campionilor.

Variante pentru FC Botoşani

Adversare dificile în turul I (intră doar FC Botoşani): Ferencvaros (Ungaria), Cukaricki (Serbia) sau Celje (Slovenia)
Adversare uşoare turul I: College Europa (Gibraltar), Juvenes (San Marino), Balzan (Malta), Progres Niederkorn (Luxemburg).
Adversare dificile pentru FC Botoşani în turul II: FC Copenhaga (Danemarca), PAOK Salonic (Grecia), Trabzonspor (Turcia)
Adversare facile pentru FC Botoşani în turul II: FH (Islanda), Spartak Trnava (Slovacia), Şahtior Soligorsk (Belarus)

Variante pentru ASA Tîrgu Mureş şi FC Botoşani

Adversare dificile în turul III şi play-off: Borussia Dortmund (Germania), Athletic Bilbao (Spania), Southampton (Anglia), Saint – Etienne (Franţa).
Adversare abordabile în turul III şi play-off: Atromitos (Grecia), Zoria Lugansk (Ucraina), Vorskla Poltava (Ucraina), Belenenses (Portugalia).

Astra Giurgiu depinde de rezultate

Astra Giurgiu va intra în preliminariile Europa League din turul doi, fază în care va fi cu siguranţă cap de serie. Tragerea la sorţi va fi pe 22 iunie, iar meciurile se joacă pe 16 şi 23 iulie. Spre deosebire de FC Botoşani, Astra ar putea avea parte de o adversară accesibilă în această fază a competiţiei.

Adversare dificile în turul II: IFK Goteborg (Suedia), St. Johnstone (Scoţia), Jagiellonia (Polonia)
Adversare facile în turul II: FC Vaduz (Liechtenstein), Birkirkara (Malta), HB (Insulele Feroe)

Dacă reuşeşte să treacă de turul doi, Astra Giurgiu depinde foarte mult de celelalte rezultate. În mod normal, nu ar prinde un loc de cap de serie, ceea ce ar însemna să îşi aleagă una dintre posibilele adversare pe care ar urma să le aibă şi ASA Tîrgu Mureş şi FC Botoşani în turul III preliminar, printre care se află Borussia Dortmund sau Athletic Bilbao. Astra ar fi cea mai bine cotată dintre outsidere, iar o eventuală eliminare a uneia dintre formaţiile de deasupra giurgiuvenilor ar putea simplifica mult lucrurile. Iată ce adversari ar putea avea în cazul în care va fi cap de serie în turul III:

Adversare dificile în turul III: Slask Wrosklaw (Polonia), Zilina (Slovacia), Go Ahead Eagles (Olanda)
Adversare facile în turul III: Spartak Trnava (Slovacia), FH (Islanda), Vojvodina (Serbia).

26,299 este coeficientul european pe care îl are Liga 1 în acest moment, locul 15 în clasament

2 echipe în preliminariile Ligii Campionilor va avea România în sezonul 2016-2017

11 calificări consecutive în grupele europene are în acest moment Steaua