Fotbal international

Ce adversari în Europa League! ASA – St. Etienne, ASTRA – West Ham şi BOTOŞANI – Podgorica

Cele trei echipe româneşti şi-au aflat posibilele adversare din turul III preliminar al Ligii Europa! ASA Tîrgu Mureş, vicecampioana României, va juca împotriva francezilor de la St. Etienne,...
18.07.2015 | 00:00
Ce adversari in Europa League ASA  St Etienne ASTRA  West Ham si BOTOSANI  Podgorica

Cele trei echipe româneşti şi-au aflat posibilele adversare din turul III preliminar al Ligii Europa! ASA Tîrgu Mureş, vicecampioana României, va juca împotriva francezilor de la St. Etienne, Astra Giurgiu cu West Ham sau Birkirkara şi FC Botoşani cu Podgorica sau Kukesi.

Cine e St. Etienne, adversara mureşenilor

AS-Saint-Etienne-icon

St. Etienne, adversara celor de la ASA din preliminarii, este una dintre cele mai iubite echipe din Franţa. Cu 10 titluri cîştigate şi 6 Cupe, este şi una dintre cele mai de succes.

S-a calificat în Liga Europa după ce a terminat sezonul precedent pe locul 5, la egalitate cu Marseille, ocupanta locului 4 care s-a dus în preliminariile Ligii Campionilor.

ASA Târgu Mureş va juca primul meci pe teren propriu. Meciurile din turul trei preliminar sînt programate la 30 iulie-turul şi la 6 august – returul.

Cine e West Ham, adversara giurgiuvenilor

logo_global

Astra Giurgiu a cîştigat primul meci din turul II, 1-0 la Inverness, şi este favorită la calificare. În cazul în care menţine rezultatul din tur, trupa din Giurgiu va juca cel mai probabil împotriva englezilor de la West Ham.

Şi gruparea londoneză este implicată în turul II preliminar, reuşind să cîştige cu greu meciul din tur cu Birkirkara, din Malta, scor 1-0, printr-un gol marcat în minutul 90.

West Ham s-a calificat în Liga Europa datorită locului cîştigat de Anglia în clasamentul fair-play-ului, chiar dacă a terminat pe locul 12 în Premier League.

Meciurile din turul trei preliminar sînt programate la 30 iulie-turul şi 6 august – returul. Dacă se califică, Astra va juca meciul retur pe teren propriu

Cine e Podgorica, adversara moldovenilor

FK_Mladost_Podgorica_logo_(2011-on)

FC Botoşani, în cazul în care face o surpriză şi trece de Legia Varşovia, va juca în turul următor cu o echipă de bătut. Moldovenii au fost repartizaţi cu învingătoarea dintre Podgorica şi Kukeşi. În tur, trupa din Muntenegru a cîştigat în Albania, scor 1-0.

FC Botoşani are de întors în România rezultatul din Polonia, scor 0-1, după un meci în care scorul putea fi mult mai mare.

Meciurile din turul trei preliminar sînt programate la 30 iulie-turul şi 6 august – returul. Dacă se califică, FC Botoşani va juca primul meci în deplasare.

************************************************************************

FC Botoşani, în cazul în care va trece de Legia, va evolua împotriva învingătoarei dintre Podgorica şi Kukeşi. În tur, trupa din Muntenegru s-a impus surprinzător în deplasare, scor 1-0.

Astra Giurgiu a picat cu învingătoarea din meciul West Ham United – Birkirkara. În tur, englezii au bătut cu 1-0.

ASA Tîrgu Mureş va juca împotriva francezilor de la St. Etienne în turul III preliminar al Ligii Europa.

A început tragerea la sorţi!

***********************************************************************

UPDATE / S-au stabilit URNELE pentru Liga Europa:

Posibili adversari Astra:

Atromitos FC
Apollon Limassol FC
FK Trakai
FC Slovan Liberec
West Ham United FC
Birkirkara FC
R. Standard de Liege
Borussia Dortmund

Posibili adversari FC Botoşani:

Vitesse
SK Sturm Graz
R. Charleroi SC
Beitar Jerusalem FC
FK Vojvodina
FK Spartaks Jurmala
Shamrock Rovers FC
Odds BK
FK Kukesi
FK Mladost Podgorica

Posibili adversari ASA:

FC Copenhaga
Newtown AFC
AS Saint-Etienne
NK Lokomotiva Zagreb
PAOK FC
CF Os Belenenses
Hapoel Beer Sheva FC
FC Thun
KR Reykjavík
Rosenborg BK

TRAGEREA LA SORŢI LIGA EUROPA. Vicecampioana României, ASA Tîrgu Mureş, are emoţii mari pentru ziua de azi. Îşi va afla adversarul din turul III preliminar al Ligii Europa, tragerea la sorţi începînd cu ora 14:00 şi putînd fi urmărită în format LIVETEXT pe FANATIK.RO.

TRAGEREA LA SORŢI LIGA EUROPA. Emoţiile sînt cu atît mai mari cu cît este primul meci european pe care îl găzduieşte Tîrgu Mureş după o pauză de 40 de ani. Din păcate pentru mureşeni, aceştia nu sînt capi de serie şi este imposibil să prindă un adversar accesibil.

TRAGEREA LA SORŢI LIGA EUROPA. ASA este pe penultimul loc în clasamentul coeficienţilor echipelor care intră direct în turul 3 preliminar, depăşind doar Rheindorf Altach din Austria.

Poate juca împotriva lui Dortmund

TRAGEREA LA SORŢI LIGA EUROPA. Azi, la Nyon, ASA va afla adversarul din turul III preliminar, lista posibilelor adversare cuprinzînd 29 de nume. Cel mai puternic este cel al nemţilor de la Dortmund, echipă care juca finala Ligii Campionilor în 2013, pierdută cu Bayern Munchen. Această aventură europeană va fi prima fără Jurgen Klopp, care a decis să plece de la gruparea germană. În schimb, în echipă au rămas vedetele Reus sau Aubameyang.

TRAGEREA LA SORŢI LIGA EUROPA. Un adversar la fel de greu este Athletic Bilbao, bascii care au evoluat în Liga Campionilor sezonul trecut. De asemenea, mureşenii pot juca o dublă cu Southampton, echipa lui Florin Gardoş.

TRAGEREA LA SORŢI LIGA EUROPA. Există şi adversari oarecum accesibili în lista de 29 de echipe. Dintre aceste echipe amintim Zoria, din Ucraina, Atromitos din Grecia sau FC Thun din Elveţia.

TOŢI POSIBILII ADVERSARI:

Borussia Dortmund (Ger)
Rubin Kazan (Rus)
Athletic Bilbao (Spa)
AZ Alkmaar (Ola)
FC Copenahaga (Dan)
PAOK (Gre)
Trabzonspor (Tur)
Standard Liege (Bel)
Legia (Pol)
Bordeaux (Fra)
Sampdoria (Ita)
Vitoria Guimaraes (Por)
Saint Etienne (Fra)
FC Zurich (Elv)
Slovan Liberesc (Ceh)
Southampton (Ang)
West Ham (Ang)
FC Krasnodar (Rus)
Rijeka (Cro)
Belenenses (Por)
Rosemborg (Nor)
Elfsborg (Sue)
Hajduk Split (Cro)
Vorskla Poltava (Ucr)
Zoria Lugansk (Ucr)
Apollon (Cip)
Omonia (Cip)
Atromitos (Gre)
FC Thun (Elv)

Aceeaşi poveste şi cu Astra şi Botoşani

TRAGEREA LA SORŢI LIGA EUROPA. Tot în aceeaşi situaţie ca şi ASA Tîrgu Mureş pot fi şi cei de la Astra şi Botoşani, în cazul în care vor trece de Inverness, respectiv Legia Varşovia. Nefiind capi de serie, cele două echipe pot întîlni aceiaşi adversari ca şi ASA Târgu Mureş.