Sport

Tragerea la sorţi pentru grupele Europa League. Mircea Lucescu a avut noroc. Cu cine joacă Arsenal şi Manchester United. Toate grupele

Vineri s-a stabilit configurația grupelor din a doua competiție continentală UEFA Europa League. În urma tragerii la sorți echipa lui Mircea Lucescu va avea parte de o grupă accesibilă.
26.08.2022 | 16:04
Tragerea la sorti pentru grupele Europa League Mircea Lucescu a avut noroc Cu cine joaca Arsenal si Manchester United Toate grupele
Vineri a avut loc tragerea la sorți a grupelor din EUFA Europa League. Mircea Lucescu, grupă accesibilă
ADVERTISEMENT

Tragerea la sorți a grupelor Europa League a fost cu noroc pentru Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu. Ucrainenii, care au ratat accesul în grupele Ligii Campionilor, vor înfrunta echipe din Turcia, Cipru și Franța.

Cu cine se duelează Mircea Lucescu

Vineri, în urma tragerii la sorți, UEFA a anunțat configurația celor opt grupe ale Ligii Europa. Meciurile se vor disputa în perioada 8 septembrie – 3 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Programul este condensat din cauză că în ultima decadă a lunii noiembrie începe și Cupa Mondială de fotbal, prima ediție care se va disputa iarna.

Conform tragerii la sorți, echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, va evolua în grupa B, alături de Rennes, locul 4 în ultima ediție a campionatului Franței, Fenerbahce, vicecampioana Turciei și AEK Larnaca, vicecampioana Ciprului.

ADVERTISEMENT

Arsenal – PSV Eindhoven, Lazio – Feyenoord, sau Manchester United – Real Sociedad vor fi meciurile șoc din faza grupelor Ligii Europa.

Iată configurația tuturor celor opt grupe:

  • Grupa A: Arsenal, PSV Eindhoven, Bodo/Glimt, Zurich
  • Grupa B: Dinamo Kiev, Rennes, Fenerbahce, AEK Larnaca
  • Grupa C: AS Roma, Ludogoreţ, Betis, HJK Helsinki
  • Grupa D: Braga, Malmo, Union Berlin, Saint-Gilloise
  • Grupa E: Manchester United, Real Sociedad, Şeriff Tiraspol, Omonia Nicosia
  • Grupa F: Lazio Roma, Feyenoord, Midtjylland, Sturm Graz
  • Grupa G: Olympiakos, Qarabag, Freiburg, Nantes
  • Grupa H: Steaua Roşie Belgrad, AS Monaco, Ferencvaros, Trabzonspor
ADVERTISEMENT

Drumul spre finala de la Budapesta

Finala ediției 2022/2023 va fi găzduită de Puskas Arena, din Budapesta, pe 31 mai anul viitor. După faza grupelor, a doua competiție europeană intercluburi va lua o pauză până în februarie anul viitor.

A cincea etapă va consta într-o rundă eliminatorie preliminară care se va desfășura între 16 și 23 februarie. Meciurile cu adevărat importante încep din optimi, acestea fiind programate pe 9 martie, turul, respectiv 16 martie, returul.

ADVERTISEMENT

Sferturile de finală se vor juca pe 13 aprilie anul viitor, respectiv pe 20 aprilie, iar semifinalele se vor juca pe 11 și 18 mai, pentru ca trofeul să fie atribuit echipei ce va câștiga duelul de pe Puskas Arena din ultima zi a lunii mai, anul viitor.

ADVERTISEMENT