Fotbal intern

Programul meciurilor din sferturile Cupei României! Când se joacă Hermannstadt – FCSB şi Dinamo – Clinceni

25.02.2020 | 15:48
Programul meciurilor din sferturile Cupei Romaniei Cand se joaca Hermannstadt  FCSB si Dinamo  Clinceni
ADVERTISEMENT

Cupa României a ajuns în faza sferturilor de finală. Tragerea la sorți pentru următoarea fază a competiției a avut loc luni, 10 februarie, la Casa Fotbalului. Granzii au fost feriţi de adversari dificili în această fază. FCSB va juca împotriva lui Hermannstadt, Dinamo merge la Clinceni, în timp ce Universitatea Craiova va evolua împotriva celor de la Poli Iaşi.


UPDATE, 25 februarie, ora 15:50 / S-a stabilit programul de disputare al meciurilor din sferturile de finală ale Cupei României. Acestea se vor juca săptămâna viitoare, pe durata a patru zile, după cum urmează:

ADVERTISEMENT
  • Marți, 3 martie, ora 20:00: Academica Clinceni – Dinamo
  • Miercuri, 4 martie, ora 17:30: Petrolul – Sepsi Sfântu Gheorghe
  • Miercuri, 4 martie, ora 20:30: Poli Iași – Universitatea Craiova
  • Joi, 5 martie, ora 20:00: Hermannstadt – FCSB

UPDATE, 10 februarie, ora 13:17 / Președintele Poli Iași, Ciprian Paraschiv, și-ar fi dorit să întâlnească FCSB în sferturile Cupei: ”Toată lumea cred că ar fi vrut contra FCSB-ului. Tot pentru spectatori. În acest moment, nu e un business la 10 lei, 20 de lei biletul. Poli Iaşi îşi doreşte Cupa României.

ADVERTISEMENT

”Tot jucăm sâmbătă în campionat cu Craiova, poate e aşa să fim ambele echipe mulţumite, noi să câştigăm în campionat şi să batem şi în Cupă. Şi ei să fie mulţumiţi că au jucat cu echipa Iaşiului”.

La rândul său, directorul sportiv al oltenilor, Ovidiu Costeșin, a precizat că și-a fi dorit ca Universitatea să joace cu FCSB: ”Se putea şi mai bine, se putea şi mai rău, e cel mai echilibrat meci. Îmi doream FCSB, pentru că e cel mai puternic adversar din competiţie şi am fi avut ocazia să jucăm la Craiova”.

ADVERTISEMENT

Președintele Hermannstadt, Iuliu Mureșan, vrea ca echipa sa să elimine FCSB, așa cum a făcut-o și acum doi ani: ”Mai avem multe meciuri de Liga 1 de disputat până la confruntarea cu FCSB din sferturi. Sperăm să-i eliminăm din nou din Cupă, cum s-a mai întâmplat şi în trecut”.


SFERTURILE CUPEI ROMÂNIEI: 

Dinamo – Academica Clinceni

Universitatea Craiova – Poli Iaşi 

FCSB – Hermannstadt

Petrolul – Sepsi


UPDATE, ora 10:57. În câteva minute începe tragerea la sorţi pentru stabilirea sferturilor de finală din Cupa României. Orice combinaţie este posibilă, iar meciurile se vor disputa într-o singură manşă, în intervalul 3-5 martie.

ADVERTISEMENT

Tragere la sorți

Aflăm care sunt sferturile de finală ale Cupei României. Acum are loc tragerea la sorți!

Posted by Cupa României on Sunday, February 9, 2020


Tragerea la sorți pentru sferturile Cupei României

Tragerea la sorți pentru sferturile de finală va avea loc luni de la ora 11:00, la Casa Fotbalului. Cele opt echipe calificate în această fază, FCSB, Universitatea Craiova, Sepsi Sfântu Gheorghe, Academica Clinceni, Dinamo, Poli Iași, Hermannstadt și Petrolul vor fi repartizate în aceeași urnă, iar meciurile se vor desfășura în perioada 3-5 martie, într-o singură manșă.

Duelurile din faza sferturilor de finală ale Cupei României se vor juca pe terenul echipei de eșalon inferior, doar Petrolul Ploiești aflându-se în această categorie, sau pe cel al echipei clasată mai slab în stagiunea precedentă.

Federația Română de Fotbal a anunțat că meciurile vor începe de la ora 14:30, schimbări urmând să apară doar în cazul solicitărilor televiziunilor deținătoare de drepturi TV.

Urna pentru tragerea la sorți a sferturilor Cupei României:

  • 1. FCSB
  • 2. Universitatea Craiova
  • 3. Sepsi Sfântu Gheorghe
  • 4. Academica Clinceni
  • 5. Dinamo
  • 6. Politehnica Iași
  • 7. AFC Hermannstadt
  • 8. Petrolul Ploiești

A patra schimbare este permisă în prelungiri

Datorită sistemului în care se joacă sferturile de finală din Cupa României, într-o singură manșă, echipele pot beneficia și de a patra modificare, doar în cazul în care meciurile ajung în prelungiri.

Petrolul Ploiești este singura echipă din Liga 2 care a reușit să ajungă în sferturile Cupei României, după ce a trecut de Sportul Snagov, Industria Galda și Sănătatea Cluj, echipă ce a reușit cea mai mare surpriză din faza șaisprezecimilor, eliminând Viitorul Constanța, câștigătoarea trofeului în 2019.

FCSB a trecut de Universitatea Cluj pentru a ajunge în sferturi, în timp ce Dinamo a avut o misiune ușoară la Suceava, unde a trecut cu 4-0 de Foresta, echipă de liga a treia.

Sepsi Sfântu Gheorghe a produs o altă surpriză în optimi, când a trecut de Astra, finalista ediției trecute, după 4-2 la finalul celor 90 de minute de joc, iar Universitatea Craiova a ajuns în sferturi după victoria 4-1 reușită la Voluntari.

Academica Clinceni s-a calificat după victoria, scor 2-0 cu FC Botoșani, în timp ce Poli Iași a ajuns printre ultimele 16 echipe din Cupa României datorită succesului cu Metalul Buzău, iar Hermannstadt a trecut, fără emoții, de CS Mioveni.

ADVERTISEMENT