News

Traian Băsescu a ratat procesul cu văduva lui Decebal Traian Remeș. Femeia a cerut reparații morale de la fostul președinte. Ce au decis judecătorii

Traian Băsescu nu a putut ajunge la procesul cu văduva fostului ministru Decebal Traian Remeș. Fostul președinte se confruntă cu probleme mari de sănătate.
29.03.2022 | 17:17
Traian Basescu a ratat procesul cu vaduva lui Decebal Traian Remes Femeia a cerut reparatii morale de la fostul presedinte Ce au decis judecatorii
Văduva lui Decebal Traian Remeș și-a arătat intenția de continua lupta soțului ei cu Traian Băsescu / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu se confruntă cu probleme mari de sănătate, el fiind internat într-un spital din Bruxelles, după ce a acuzat probleme mari de sănătate. Cu două săptămâni în urmă, fostul președinte al României a absentat de la procesul cu văduva lui Decebal Traian Remeș, care îi cere despăgubiri după ce acesta ar fi mințit în legătură cu filmarea pe baza căreia fostul ministru a fost condamnat la 3 ani de închisoare.

Traian Băsescu și văduva lui Remeș au lipsit de la proces

Conform unor informații vehiculate în presă, în urmă cu trei săptămâni, Traian Băsescu a fost la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”, unde a fost supus unui control la plămâni. Pe 16 martie, el ar fi trebuit să se prezinte la Curtea de Apel București, acolo unde avea înfățișare cu Steliana Remeș, într-o acțiune în răspundere delictuală. Nici văduva lui Remeș nu s-a prezentat la proces, iar judecătorii au suspendat cauza până când una din părți va solicita reînceperea judecății.

ADVERTISEMENT

Decebal Traian Remeș l-a dat în judecată pe Traian Băsescu în 2020, cu doar o săptămână înainte să moară. Fostul ministru i-a cerut europarlamentarului despăgubiri de 100.000 de euro, după ce Băsescu a afirmat, într-un interviu, că a văzut plicul în care Remeș a încasat o mită de 15.000 de euro de la Ioan Avram Mureșan.

”E un mincinos, minte rar într-adevăr numai în ritmul în care respiră și îi bate inima. Îl dau pe Băsescu în judecata și cer să vină să arate unde e plicul. Probabil vedea prin ceaţă de băutură când a vorbit de mine”, spunea Decebal Traian Remeș în urmă cu trei ani.

ADVERTISEMENT

Decabal Traian Remeș, condamnat pe baza unei filmări în care nu se vede plicul cu bani

În 2007, Decebal Traian Remeș a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare alături de fostul ministru Ioan Avram Mureșan, în celebrul dosar ”Caltaboșul”. A fost primul mare dosar orchestrat de fostul Parchet Național Anticorupție, care a început cu difuzarea la televiziunea publică a unei înregistrări care-i avea în prim-plan pe cei doi politicieni.

Deși presupusul moment al luării ”șpăgii” este filmat, plicul în care ar fi fost plasați banii nu apare în filmare. Montajul difuzat de TVR este realizat, însă, în așa fel încât din imagini să reiasă că Remeș a încasat plicul pe sub masă. Procurorii au susținut că banii proveneau de la un afacerist pentru ca Decebal Traian Remeș să intervină pentru câștigarea unei licitații.

ADVERTISEMENT

În 2020, Decebal Traian Remeș a decedat, iar procesul pe fond a fost suspendat, până la introducerea în cauză a moștenitorilor. Pe 10 iunie 2021, Steliana, soția fostului ministru a cerut să preia dosarul și să se lupte în instanță cu Traian Băsescu, însă judecătorii au considerat că a depășit termenul de prescripție, iar cererea i-a fost respinsă. Steliana Remeș a făcut apel, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel, unde se află și în prezent.

Decebal Traian Remeș a câștigat procesul cu TVR

În 2016, Decebal Traian Remeș a câștigat definitiv un proces civil împotriva Televiziunii Române și a șefei știrilor din 2007, Rodica Culcer, pe motiv că a dezvăluit probe din dosar. Instituția a fost obligată să-i plătească lui Remeș despăgubiri de 15.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru a mai câștigat un proces, împotriva penitenciarului din Baia Mare. El a reclamat că a stat în condiții inumane în închisoare și a primit despăgubiri morale de 16.000 de lei.

Băsescu a fost chemat în instanță de militarii în rezervă

Pentru Traian Băsescu, procesul cu Steliana Remeș nu este singurul la care ar trebui să se prezinte în acestă perioadă. La începutul lunii aprilie, el este citat din nou la tribunal, într-o acțiune deschisă împotriva lui de o asociație a cadrelor militare în rezervă.

Acestea a sesizat instanța după ce fostul președinte al României a spus că pensiile speciale pentru militarii în rezervă reprezintă un furt. El a spus despre aceștia că ”dorm cu pușca în pat si de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuție la securitatea României a fost ca erau la munci agricole înainte de Revoluție, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei și deodată și-au dat seama că le trebuie pensii speciale”.

ADVERTISEMENT