News

Traian Băsescu a rupt tăcerea! Ce zice de colaborarea cu Securitatea

10.05.2019 | 22:15
Traian Basescu a rupt tacerea Ce zice de colaborarea cu Securitatea

Traian Băsescu a rupt tăcerea în scandalul momentului care îl vizează direct, respectiv noile acuzații de colaborare cu fosta Securitate! Noi dovezi care l-ar plasa pe fostul președinte al României în proximitatea fostei Securități au făcut CNSAS să reanalizeze dosarul lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu a răspuns la procedura declanșată recent de CNSAS legat de o posibilă colaborare a sa cu Securitatea

Traian Băsescu a reacționat la decizia CNSAS și a spus că își va consulta dosarul în instanță și că va adopta o poziție publică în acest subiect foarte controversat. Fostul președinte al României a avut o declarație cel puțin ciudată. A spus ”Înțeleg că nu există un angajament”.

„Sunt la a cincea adeverinţă. Înţeleg că nu există un angajament. O să mă duc să văd dosarul după ce se depune la instanţă şi o să am o poziţie publică legată de dosar”, a spus Traian Băsescu, întrebat despre procedura declanşată de CNSAS.

Traian Basescu acuzatii colaborare cu securitatea
Fostul presedinte Traian Basescu adopta aceeasi declaratie ca acum cativa ani, cand a fost acuzat de colaborare cu securitatea

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a făcut anunțul

„Colegiul a adoptat nota de constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaboratoral Securităţii pentru următoarea categorie de persoane: art.3 lit.b, art.5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European – 1 persoană”.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a decis să sesizeze Curtea de Apel Bucureşti, a cărei instanţă trebuie să ia o decizie. Cercetătorii ar fi descoperit mai multe note informative scrise de fostul preşedinte pe parcursul a aproape 20 de ani, au declarat, pentru Digi24, surse apropiate instituţiei.

Traian Băsescu nu-și modifică declarația din 2006 pe acest subiect, atunci când a spus că nu a semnat nici un angajament cu Securitatea și nu a dat note informative. Fostul președinte își menține în continuare declarația. Acum 13 ani fostul președinte a mai declarat potrivit BBC România că promite că va publica dosarul său de Securitate, dacă acesta va fi găsit.