News

Traian Băsescu acuză CNSAS de „politizare”, după acuzațiile primite că ar fi colaborat cu Securitatea

05.06.2019 | 10:54
Traian Basescu acuza CNSAS de politizare dupa acuzatiile primite ca ar fi colaborat cu Securitatea
ADVERTISEMENT

Fostul președinte Traian Băsescu a oferit o reacție dură pe rețelele de socializare după dezvăluirile recente făcute de fostul său coleg de la Institutul de Marină, Ioan Bârgău. Băsescu susține că CNSAS (Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţi) a ajuns să se angajeze în jocuri politice și că, pentru prima oară de la înființarea ei, a devenit una politizată.

Traian Băsescu, reacție după acuzele că ar fi colaborat cu Securitatea

Traian Băsescu a avut o reacție destul de dură pe facebook în fața acuzațiilor că ar fi colaborat cu Securitatea: „Constat că din dosarul întocmit de CNSAS şi înaintat CAB în vederea stabilirii calităţii de colaborator al securităţii ca poliţie politică, au fost distribuite documente către presă. Parte din presă, în spiritual tradiţiei deja consecrate, încearcă să stabilească vinovăţia mea înainte ca instanţa de judecată să se pronunţe şi în speranţa că va reuşi să influenţeze verdictul instanţei prin crearea unei presiuni publice asupra judecătorilor.”

ADVERTISEMENT

„Mai mult aşa zise victime, neafectate în drepturile lor, sunt chemate să se manifeste pentru a veridiciza o campanie de denigrare greu de justificat. Este adevărat că momentul campaniei de presă a fost bine ales de Antena 3 având în vedere că atacurile au fost declanşate în campania electorală şi continuate acum, în plin procesul de negociere pentru configurarea structurii politice a Parlamentului European”, a continuat fostul președinte al României.

Traian Băsescu a vorbit despre acuzația primită de la CNSAS *foto: facebook Traian Băsescu
Traian Băsescu a vorbit despre acuzația primită de la CNSAS *foto: facebook Traian Băsescu

Traian Băsescu așteaptă o decizie finală a Curții de Apel București

Traian Băsescu a spus că așteaptă un verdict final al legii și susține că CNSAS a devenit o instituție politizată: „Cu speranţa că procesul aflat pe rolul CAB – Secţia de contencios administrative şi fiscal se va desfăşura atât de repede cât legal este posibil şi având în vedere realitatea faptelor şi a legilor , exprim convingerea că mă voi bucura de un verdict favorabil în ciuda aprecierilor CNSAS pe care le consider forţate şi afectate de interese politice. Consider că în actuala structură, CNSAS, a devenit o instituţie politizată dispusă, pentru prima data de la înfiinţare, să se angreneze în jocuri politice.”, scrie Băsescu, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Despre campania de presă generată de decizia CNSASConstat că din dosarul întocmit de CNSAS şi înaintat CAB în vederea…

Gepostet von Traian Băsescu am Dienstag, 4. Juni 2019

Dosarul depus la instanță de CNSAS conține două note informative pe care fostul președinte Traian Băsescu le-ar fi scris în 1975. Notele sunt semnate sub pseudonimul „Petrov”, iar CNSAS consideră că Traian Băsescu a fost racolat de fosta Securitate în perioada în care era student al Institutului de Marină din Constanța.